Travanj 26, 2017 4505

Gradonačelnici uručena peticija Građanske inicijative za zaštitu priobalnog pojasa

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev primila je jučer u svom uredu predstavnike Građanske inicijative Vodice koji su joj uručili potpise peticije više od 10% potrebnog biračkog tijela naših sugrađana. Prilikom uručenja peticije predstavnici inicijative od gradonačelnice zatražili su da se njihovi zahtjevi proslijede na prvu sljedeću sjednicu novoizabranog Gradskog vijeća i da se uvrsti u dnevni red sjednice.

 

Nakon jednosatnog razgovora i sama gradonačelnica stavila je svoj potpis na peticiju

- Potpisala sam peticiju i podržavam građane da se što više zaštiti pomorsko dobro i priobalno područje, sve u skladu sa zakonom i mogućnostima – rekla nam je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev i naglašava kako joj je žao što se do sada barem putem vijećnika nije prije reagiralo.

- Naime, dio Plave plaže i Bristaka takvim je određen još 2006. godine kada je na Gradskom vijeću donesen bez glasa protiv i od tada sve Izmjene i dopune donesene su jednoglasno, a 2015. s jednim glasom protiv, sve bez primjedbi vijećnika na Gradskom vijeću na tu temu – zaključila je gradonačelnica

Spomenimo, glavni pokretač građana da se okupe bila je započeta izgradnja apartmana za tržište na parceli 612, koja se u cijelosti nalazi unutar 70m zaštićenog obalnog pojasa. Inicijativa je organizirala tiskovnu konferenciju, a nedugo nakon toga i miran prosvjed građana. To je rezultiralo prestankom radova apartmana za tržište na gore spomenutoj lokaciji. Organizirano je i prikupljanje potpisa sve u cilju zaštite zaštićenog obalnog pojasa.

Zahtjevi na peticiji su nova izmjena i dopuna Prostornog plana, da urbanistički plan uređenja Plava plaža – Bristak bude u skladu sa zakonom o zaštićenom pojasu, da se izvrše izmjene odredbe postojećeg UPU-a koje su u suprotnosti sa zakonom o zaštićenom obalnom pojasu, udaljenom minimalno 70 – 100m od obalne crte, da se trasira prekinuta prometnica od sadašnjeg kružnog toka do ul. Ive Čaće – poluotok Punta i dok se ne realizira tražena izmjena, obavezno staviti moratorij na sporne odredbe UPU-a

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 26 Travanj 2017 23:02
djelomob1.jpg