Svibanj 02, 2017 6738

Na svečanosti uoči blagdana sv. Jeline dodijeljene nagrade vodičkim laureatima

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Večeras je u Kulturnom centru Vodice održana svečanost povodom Dana grada Vodica. Svečanosti su pored domaćina nazočili i župan šibensko – kninski Goran Pauk, predstavnici susjednih općina i gradova, vodičkih gradskih poduzeća i udruga, brojni drugi ugledni gosti kao i građani Vodica.

 

Na samom početku sjednice gradonačelnica grada Vodica Branka Juričev-Martinčev osvrnula se na proteklih 12 godina svog mandata i zahvalila svima koji su svojim radom pridonijeli boljitku grada Vodica.

- Još jednom želim se zahvaliti svojim suradnicima, sugrađanima na potpori i podršci kroz sve godine mog rada za naš grad. Iako više neću obnašati dužnost gradonačelnice, uvijek ću biti otvorena za pomoć svojim sugrađanima i učinit ću sve za naš grad ovisno o mojim mogućnostima – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Središnji događaj svečanosti bio je uručenje plaketa Grada Vodica, nagrada Grada Vodica te Nagrade za životno djelo ovogodišnjim laureatima.

Plaketu Grada Vodica dobilo je pet zaslužnih pojedinaca

IMG_2433.JPG

Ana Udovičić dobitnica je Plakete Grada Vodica za doprinos u kulturi i promicanju književnog izričaja. Ova novinarka, sačuvala je maštu djevojčice i otvoreno srce za ispisivanje stranica toplih bajki namijenjenih djeci, ali s porukama koje mogu poslužiti i nama odraslima. Iza gospođe Udovičić pet je izdanih djela: Tajna bakinog tavana, Vitezovi Rata, Čuvar blaga, Vilinske priče i Na kraju svijeta koja je objavljena lani. Sve one nose snažne poruke dobra, a uče nas kako da budemo bolji, nesebični i neustrašivi ljudi.

IMG_2438.JPG

Ljubomir Sladoljev dobitnik je Plakete Grada Vodica za doprinos i očuvanje kulturnog nasljeđa.
Ljubomir Sladoljev desetljećima marljivo sakuplja stare predmete koji svjedoče o negdašnjem načinu života u Vodicama i svojevrsna su etnografska baština. S velikim je žarom sastavio i zbirku obiteljskih fotografija te izradio rodoslovna stabla ne samo svoje, već i mnogih drugih vodičkih starih obitelji. Uporno obilazeći župne i matične urede te državne arhive ispisuje povijest vodičkih obitelji i čuva sjećanja za našu budućnost.

Lorena Mihić dobitnica je Plakete Grada Vodica za postignute natjecateljske rezultate u ženskom košarkaškom sportu
Članica je Ženskog košarkaškog kluba Vodice i od samih početaka marljivim treniranjem i zavidnim talentom, suvereno vlada košarkaškim terenima. U dosadašnjoj je karijeri osvojila sjajna odličja: zlato u konkurenciji mlađih kadetkinja, tri uzastopne godine zlato u selekciji kadetkinja, a lani treće mjesto u konkurenciji juniorki. Svojim poslovično dobrim nastupima, godinama osigurava svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji, prvo u selekciji mlađih kadetkinja i kadetkinja, a trenutno u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

Robert Pašara dobitnik je Plakete Grada Vodica za iznimnu humanost i davalaštvo krvi.
Tijekom dugog niza godina kako je član vodičkog Kluba dragovoljnih darivatelja krvi, gospodin Pašara svojim primjerom motivira druge u svom okruženju: obitelj, prijatelje, poznanike i rodbinu da slijede njegov sjajni primjer. Robert Pašara već je 70 puta darovao krv i svojim humanim i nesebičnim činom pomogao bolesnima i unesrećenima. A njegov čin kojim spašava živote zoran je primjer uzornosti, ljudskosti i nesebične dobrote.

Mladi Roko Fržop dobitnik je Plakete Grada Vodica za postignute natjecateljske rezultate u biciklizmu.
Ovaj mladi sportaš, već od svoje osme godine aktivno se bavi biciklizmom, u početku brdskim, a sada cestovnim. Već s 13 godina postaje članom hrvatske MTB reprezentacije što ne čudi s obzirom na njegove iznimne sportske uspjehe, osvojenih 9 nacionalnih prvenstava u šest uzastopnih godina i u nekoliko kategorija čime je prema Hrvatskom biciklističkom savezu, postao najtrofejniji mladi biciklist u povijesti Hrvatske.

Nagrada grada Vodica za promicanje digniteta Domovinskog rata, doprinos u športskom i humanitarnom životu Grada dodjeljena je posthumno Šimi Moriću.

IMG_2443.JPG 

Samozatajan, iskreni rodoljub, dobročinitelj i humanist, ostat će zapamćen kao čovjek koji je uvijek bio spreman napraviti, dati i pomoći. U mladosti zaljubljenik u nogomet kojim se aktivno bavio za vrijeme školovanja, među prvima se uključio u obranu svoga grada. Kao dragovoljac Domovinskog rata bio na prvim crtama bojišta, a nakon rata aktivni član Udruge Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata kroz čije je djelovanje neumorno radio na poboljšanju kvalitete života svojih suboraca. Istakao se i kao član Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi, često se odazivajući na njihove akcije.

Nagradu za životno djelo ove godine dobio Josip Mateša

IMG_2447.JPG

Više od pola stoljeća Josip Mateša aktivni je član Župnog zbora, u nekoliko je mandata bio član župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, njegov umjetnički doprinos kreiranju jaslica u crkvi, obogaćuje duhovnu i kulturnu dimenziju Župe i grada. Svojim zalaganjem dao je nemjerljiv doprinos obnovi i izgradnji crkve na Okitu, u promociji Vodičkih žudija, te u umjetničkom oblikovanju Mimohoda sjećanja za tragično poginule vatrogasce na Kornatima. U nekoliko je mandata bio i vijećnik Gradskog vijeća, a 2000. godine dobio je NAGRADU GRADA za razvoj obrtništva i humanitarni rad.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Svibanj 2017 20:28
djelomob1.jpg