Svibanj 15, 2017 5140

NA PRIMANJU KOD GRADONAČELNICE

Prva B liga kao povijesni plasman vodičkih rukometaša

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, primila je danas članove Rukometnog kluba Olimpija i dodijelila im pohvalnice za postignut veliki sportski uspjeh. Oni su ovosezonskim sjajnim igrama postali prvaci Druge hrvatske rukometne lige Jug i tako zaslužili ulazak u Prvu rukometnu ligu u kojoj će zaigrati slijedeće sezone.

Vodički rukometni klub Olympija u ovoj je sezoni ostvario povijesni rezultat i plasirao se u Prvu B ligu u koju ulazi pod novim imenom – RK Vodice. Dok je u potrazi za sponzorima i u procesu jačanja uprave, ova dobra klapa, kako se nazivaju, trenira pod spartanskim režimom Ante Dželalije u nadi za još boljim rezultatima u novoj sezoni.

Mijenjanje imena kluba nešto je što je uprava planirala već duže vrijeme kao logičan slijed:

„Naziv Olympije nosimo još od 80-ih godina, no privatni vlasnik nije zainteresiran financirati klub, a najveći priliv novca stiže nam iz Grada. Naime, takva je situacija u gotovo svim amaterskim klubovima te većina njih također nose imena svojih zajednica", kazao je predsjednik kluba, Mario Petrović.

Ako kojim slučajem, kaže, osiguraju pomoć nekog sponzora postoji opcija dodavanja sufiksa.

„Prva liga zahtijevat će veće troškove. Do sada nas je Grad financirao s oko 200 tisuća kuna, a u novoj sezoni bit će nam potrebno i do 400 tisuća", najavio je Petrović.

U drugoj ligi, osim seniora, potrebna je bila kategorija i mlađeg uzrasta, no prvoligaš mora imati četiri ekipe: A i B seniore te dvije mlađe kategorije.

„Iznimno zahtjevan projekt. Uz brojna natjecanja svih kategorija treba osigurati sve te popratne troškove što gostovanja, što domaćinstva. Nakon izbora očekujemo konkretne razgovore s Gradskom upravom jer se u kolovozu moramo izjasniti Rukometnom savezu jesmo li spremni za prijavu", kazao je Petrović.

Gradonačelnica Branka Juričev Martinčev na današnjem primanju naglasila je kako se rebalansom proračuna na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Rukometnom klubu Vodice trebao osigurati određeni novčani iznos

"Nažalost sjednica na kojoj je trebao biti donesen rebalans nije održana, a ja se nadam da će sljedeći saziv Gradskog vijeća odobriti sredstva RK Vodice koja su za njih predviđena" – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

IMG_3399_Custom.JPG

Vodički rukometni klub broji oko 130 članova: preko 90 djece i 30-ak seniora, a ostalo su veterani.

Iako je na službenim zapisima trener bio Ermin Vučak i to će se promijeniti. Naime, kapetan, glavni trener i ključni igrač ove sezone bio je Ante Dželalija koji je prethodno igrao u premier ligašima, RK Zagreb, Gorici te Kaštelima.
„S obzirom da službeni treneri moraju imati Kineziološki fakultet ili tečaj pri osposobljavanju trenera, upravo pohađam jedan u Umagu", kazao je Dželalija.

Analizirajući rezultate, u ovoj su sezoni prvi put imali mogućnost treniranja u pravoj dvorani. Kroz siječanj se odrađuju glavne pripreme, a dva termina u Čistoj Velikoj uvelike su pomogla.

„Pojedine vježbe momci nisu mogli odrađivati u Balonu te će nam sada za još kvalitetniju pripremu biti potrebniji i veći broj tih termina. Sportski je nadati se, prvenstveno ostanku u toj ligi, a zatim i vrhu ljestvice", kazao je Petrović.

Dželalijin spartanski režim zato neće posustati: „Trening i ozbiljnost su ključni jer kvalitetu imamo. Ipak, neizostavno je i to da smo svi ko jedno, odnosno prava dobra klapa. Svaki igrač je doprinio ovoj najboljoj sezoni u povijesti rukometa u Vodicama, pa hajmo ciljati i taj vrh!", zaključio je Dželalija.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 12:18
djelomob1.jpg