Svibanj 18, 2017 4615 Šime Strikoman

Otkazano najavljeno sučeljavanje za kandidate gradonačelnika Vodica

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

"Sučeljavanje kandidata za gradonačelnicu/gradonačelnika Vodica" u organizaciji Radio Ritma koje se trebalo održati danas u 12 sati u Kulturnom centru otkazano je.

 

Kako doznajemo od organizatora sučeljavanja svoj nedolazak zbog unaprijed preuzetih obveza prva je opravdala dr. Nelka Tomić, nakon čega su svoj nedolazak potvrdili kandidatkinja grupe birača Oriana Šprljan Perković i kandidat koalicije SDP-HNS Marko Udovičić

Od njih smo zatražili objašnjenje nedolaska na sučeljavanje

Kandidatkinja HDZ-a dr. Nelka Tomić

Zbog unaprijed preuzetih obveza, bila sam primorana odbiti poziv za sudjelovanje u emisiji "Sučeljavanje kandidata za gradonačelnicu/gradonačelnika Vodica" koji je planiran za 18. svibnja u podne.

Obavijest i poziv na sučeljavanje dobila sam prekasno, u vrijeme kad sam već bila preuzela obveze prema svojim pacijenticama za čije živote i zdravlje, kao njihova liječnica, odgovaram. Pokušala sam te obveze odgoditi, međutim, kako se radi o osjetljivoj skupini pacijentica, procijenila sam da bi to bilo prerizično za njih.

Svoj liječnički poziv obavljam odgovorno, savjesno i profesionalno, a isto tako namjeravam raditi i kad postanem gradonačelnica Vodica.

Iako žalim što neću imati priliku sučeliti svoj program za iduće četiri godine s programima ostalih kandidata za gradonačelnika, smatram da mi takav oblik promocije nije ni potreban, s obzirom na to da iza mene stoje moja djela; počevši od ne tako daleke prošlosti kada sam kao mlada liječnica dobar dio Domovinskog rata provela na prvoj crti obrane, zasluživši svojim djelovanjem i časnički čin, do toga da su me 2016. godine moji pacijenti izabrali za najdoktora.

Također, uz dužno poštovanje ostalim kandidatima, oni nisu predmet mojih interesa, već su to moji sugrađani, koji su za vrijeme trajanja ove predizborne kampanje imali, imaju, a imat će i u budućnosti priliku sa mnom komunicirati, postavljati mi pitanja, izražavati svoje kritike, pohvale ili sugestije. Pravo sučeljavanje kandidata bit će u nedjelju na izborima. Neka najbolji pobijedi! - rekla nam je dr. Nelka Tomić

Kandidatkinja grupe birača Oriana Šprljan Perković

Prema navodima organizatora sučeljavanja moja glavna protukandidatkinja za izbor gradonačelnika na ovim izborima iz redova HDZ -a, dr. Nelka Tomić nije potvrdila sudjelovanje na sučeljavanju. Ovim putem obavještavam javnost da sam spremna doći na sučeljavanje jedino u slučaju ako se na istom pojavi kandidatkinja HDZ-a.

Mi Vas čekamo i spremni smo doći u svakom trenutku ako potvrdite dolazak na sučeljavanje, poručila je HDZ-u nezavisna kandidatkinja Oriana Šprljan Perković.

Kandidat koalicije SDP-HNS Marko Udovičić

Moram priznati, da sam bio neugodno iznenađen, jučer kad sam dobio informaciju o službenom odustajanju HDZ-ove kandidatkinje Nelke Tomić, od najavljenog sučeljavanja.
Kroz cijelu kampanju, trudili smo na malo drugačiji način prezentirati ideje i programe, programe koji nisu prepisani, nego napravljeni za Vodice i primjenjivi u aktualnom vremenu. Sve napisano u tim programima, odnosilo se na ispravak nedostataka u gradu Vodicama, a za koje je jedini i isključivi krivac HDZ, koji je bio nositelj vlasi sve ove godine.

Ne dolaskom kandidata vladajućih, sučeljavanje s kolegicama Sanjom i Orianom, gubi svaki smisao, jer njih ne smatram krivcem za aktualnu situaciju, jer niti su vodile Grad, niti su planirale politike, koje su po nama odvele Vodice, daleko od mjesta gdje zaslužujemo biti. Jedino, što mogu zaključiti jest da je danas tužan dan za demokraciju u Vodicama, gdje ponovo vladajući, ignoriraju demokratske standarde te pokazuju da im zapravo nije ni stalo do razvoja društva u cjelini. - rekao nam je Marko Udovičić

djelomob1.jpg