Svibanj 18, 2017 4205

Roko Fržop najbolji sportaš Šibensko kninske županije, a ŽKK Vodice najbolja ženska ekipa za 2016. godinu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Mladi biciklist BBK Orlov kruga Roko Fržop najbolji je sportaš Šibensko kninske županije za 2016. godinu, dok su košarkašice ŽKK Vodice najbolja ženska ekipa 2016. Oni su zajedno s brojnim uspješnim sportašicama i sportašima danas na svečanosti u šibenskom kazalištu dobili priznanja i nagrade.

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je održana svečanost proglašenja najboljih sportaša Šibensko-kninske županije u 2016. godini kojoj su prisustvovali župan Goran Pauk i njegov zamjenik Zoran Smolić. Uz brojne osobe iz sportskog života Šibensko-kninske županije svečanosti su nazočili i Vjekoslav Šafranić, bivši vrhunski karataš i upravitelj zaklade društva sportaša veterana i rekreativaca te Danira Nakić Bilić dopredsjednica Hrvatskog kluba olimpijaca.

„Hvala vam što brinete za sportske aktivnosti i bilo koji oblik sportskog života, profesionalni ili rekreativni u našoj županiji", rekao je župan Goran Pauk te čestitao ovogodišnjim nagrađenim sportašima i sportskim ekipama te sportskim djelatnicima, sa željom da i u ovoj godini postignu zavidne sportske rezultate i tako na najbolji način dadu svoj doprinos razvoju i promociji naše Šibensko – kninske županije.

Najbolja sportašica Šibensko-kninske županije u 2016.godini je Petra Čatlak iz Karate kluba Šibenik, a najbolji sportaš Šibensko-kninske županije u 2016. godini je Roko Fržop iz Brdsko-biciklističkog kluba Orlov krug.

DSC_0039.jpg

"Ova nagrada je došla u pravo vrijeme. Nakon pet tjedan mirovanja zbog ozljede, počeo sam ponovo trenirati i nagrada mi je samo poticaj za nove sportske uspjehe" – rekao nam je mladi Roko Fržop, najbolji sportaš ŠK županije za 2016. godinu

Najbolji ženski sastav Šibensko-kninske županije je Ženski košarkaški klub Vodice, a titulu najbolje muške momčad ponio je Veslački klub Krka.

18556397_1511475365564411_7663719895170630487_n.jpg 

"Ova nagrada je veliko priznanje i za mene osobna satisfakcija za dugotrajni rad u klubu u kojem sam od 2008. kada financijska situacija nije bila baš sjajna. Zahvaljujući dvojici trenera Bori Vukoviću i Anti Roci, njihovom dugogodišnje trudu i stručnom radu s djecom s jedne strane i mojim trudom u radu sa sponzorima s druge strane urodila je vrhunskim međuljudskim odnosima u klubu te odličnim rezultatima koji se ponavljaju iz godine u godinu. Treću godinu smo bili kadetski prvaci i tu poziciju je bilo jako teško održati i ponavljati. Ove godine smo osvojili treće mjesto na završnici kadetskog prvenstva što je također veliki uspjeh." - rekao nam je Perica Hrvoje, predsjednik ŽKK Vodice

Nagrađeni su brojni mladi i perspektivni sportaši naše županije, kao i brojni drugi sportski djelatnici koji su svojim radom ostavili traga na sportskoj sceni Šibensko-kninske županije.

Nagrade za zaslužnog sportskog djelatnika dobili su Ivo Despot, višestruki prvak i reprezentativac bivše države u 70-im i 80-im godinama, dugogodišnji veslački sudac koji je godinama je bio simbol i nositelj uspjeha Veslačkog kluba Krka, zatim Josip Milaković Jota iz Omladinskog košarkaškog kluba Dražen Petrović, Jerko Vudrag iz automobilističkog kluba Mihovil, Milovan Kević iz Košarkaškog kluba DOŠK iz Drniša, te Rajko Matići iz malonogometnog kluba Kijevo Knin.

Nagrade za doprinos u sportu za osobe s invaliditetom dobili su Josip Hrg iz Kluba sjedeće odbojke Šibenik, inače 100 postotni ratni invalid, Miren Gaković iz Kluba sjedeće odbojke Knin 95, te Slobodan Vulić iz Košarkaškog kluba invalida Vodice.

Posthumno su nagrađeni Damir Ćapin, legendarni nogometaš Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća, te poznati šibenski jedriličar i član Jedriličarskog kluba Val Branko Iljadica Rapo.

Naš svjetski poznati košarkaš Dario Šarić u odsustvu je nagrađen u kategoriji promocije sporta, a nagradu u ovoj kategoriji dobio je i mladi vaterpolist Antonijo Petković. Ova prestižna nagrada pripala je našem vaterpolo izborniku Ivici Tucku, bivšoj košarkašica Anđi Jelavić i sportskoj novinarki Ivani Jurica.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Svibanj 2017 15:21
djelomob1.jpg