Svibanj 31, 2017 2586

Strikomanovo "Zmajevo selo" na 8. festivalu hrvatskih katoličkih filmova

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci večeras u 21 sat počinje 8. FESTIVAL TRSAT - festival hrvatskih katoličkih filmova, kojega organizira Istra film iz Rijeke uz pomoć Turističke zajednice Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Hrvatskog audivizualnog centra i Franjevačkog samostana Trsat.

 

Na ovogodišnjem festivalu koji će se održavati do subote 3. lipnja sudjeluje nekoliko renomiranih filmskih autora: svjetski poznati animator Joško Marušić s filmom "Zašto su došli vlakom", višestruko nagrađivani Srđan Segarić s filmom „Gospa od Utočišta" koji pripovijeda priču o proslavljenom svetištu u Aljmašu, kontroverzni Jakov Sedlar s filmom "Sveta Hrvatska", medijski eksponirani Šime Strikoman s filmom "Zmajevo selo" i mladi Srđan Šarenac sa žestokim filmom "Dvije škole". Posebnu pozornost će ove godine imati kratki filmovi (ukupno pet) časne sestre Ružice Dodig iz Dubrovnika koja se predstavlja kao autorica iznimne vizualne kulture i suvremenog filmskog izraza.

Prvoga dana festivala prikazat će se sljedeći filmovi: HVALA REDOVNIKA i DUHOVNI POZIV Ružice Dodig, GOSPA OD UTOČIŠTA Srđana Segarića, U ŽEŽIN SVETOGA IVANA Davora Borića i SLIJEPAC Zdravka Terkeša.

Sve projekcije održavat će se u klaustru Franjevačkog samostana na Trsatu, besplatne su i počinju u 21,15 sati.

djelomob1.jpg