Lipanj 27, 2017 2727

Od sutra mogući lokalni neverini

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Meteo portal Šibenik meteo objavio je prognozu vremena do kraja tjedna. Kakvo nas vrijeme očekuje pročitajte u nastavku

 

Prolaz oslabljene fronte danas je uz okretanje vjetra na jugozapadne i južne smjerove te ponovni rast temperatura zraka donio i nešto visoke naoblake. Prema mjerenjima AMP-ova temperature zraka se u 11h kreću od 27 do 35°C koliko je maksimalno izmjereno u Drnišu.

U nastavku dana pretežno sunčano uz tek povremeno nešto više visoke prozirne naoblake. Puhati će slab do umjeren vjetar jugozapadnih i južnih smjerova, a temperature zraka kretati će se od 28 do 37°C.

Od sutra će se zbog približavanja novih frontalnih poremećaja sa zapada kontinenta atmosfera u regiji ponovno jače destabilizirati pa se lokalno mogu očekivati pojave jačih grmljavinskih nevremena, osobito nad sjevernom Italijom u regiji Veneto, Sloveniji, Istri te u zapadnim djelovima Hrvatske.

Sustavi će glavninom zaobići Dalmaciju te eventualno zahvatiti njezine sjeverne djelove, odnosno šire zadarsko i zapadni dio naše županije gdje se mogu očekivati lokalni neverini.

Zapuhati će umjereno jugo, u četvrtak jugozapadnjak, a temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na današnje vrijednosti.

Od petka ponovno stabilnije i vruće uz slabe vjetrove južnih smjerova. U nedjelju u drugom dijelu dana ponovno su mogući lokalni neverini.

djelomob1.jpg