Srpanj 05, 2017 4138 Infovodice

Građanska inicijativa Vodice na sastanku s gradonačelnicom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić u ponedjeljak je u svom uredu primila predstavnike Građanske inicijative Vodice. Na sastanku su predstavnici Inicijative upoznali novoizabranu gradonačelnicu i njezin tim s problemima vezanim uz zaštitu obalnog pojasa na lokaciji Plava plaža – Bristak i zatražili da se njihovi zahtjevi proslijede na prvu sljedeću sjednicu novoizabranog Gradskog vijeća te da se uvrste na dnevni red sjednice.

U priopćenju Građanske inicijative Vodice stoji kako ista zahtjeva novu izmjenu i dopunu Prostornog plana te izmjenu odredbe postojećeg Urbanističkog plana uređenja koji nije u skladu sa Zakonom o zaštićenom obalnom pojasu udaljenom minimalno 70 m – 100 m od obalne crte; trasiranje prekinute prometnice od sadašnjeg kružnog toka do Ulice Ive Čaće –poluotok Punta, te usklađivanje UPU-a na prostoru Plava plaža-Bristak sa Zakonom o zaštićenom pojasu.

„S novom gradonačelnicom i njezinim timom vodili smo vrlo konstruktivan razgovor na kraju kojega je gradonačelnica pokazala odlučnost u namjeri da se pronađe rješenje ovog problema, kazavši kako će nas o svojim prvim potezima u što kraćem roku pismeno izvijestiti. Mi kao građanska inicijativa, pozivamo sve članove Gradskog vijeća da ulože trud i znanje te aktivno i odgovorno pristupe rješavanju ovog našeg zajedničkog problema.", kazali su predstavnici Građanske inicijative Vodice, Mirjana Šprljan i Nikola Španja.

Podsjetimo, u travnju je ova građanska inicijativa, potaknuta započetom izgradnjom apartmana za tržište na parceli 612, koja se u cijelosti nalazi unutar 70 m zaštićenog obalnog pojasa, organizirala prosvjed i tadašnjoj gradonačelnici Branki Juričev-Martinčev uručila peticiju za zaštitu priobalnog pojasa, koju je potpisalo 574 građana Vodica.

Savjetnica za imovinska pitanja, Europske fondove i gospodarstvo Grada Vodica, Tina Bosotin kazala je kako su predstavnici Građanske inicijative upoznati s demantijem vezanim na činjenicu da su odredbe o zaštiti obalnog pojasa stavljene izvan snage i da više u Zakonu ne postoje. „Predstavnici su izrazili želju da se iznađe mogućnost, da se predmetni pojas zaštiti od gradnje i da Grad otkupi predmetne parcele, s obzirom da se radi o privatnom vlasništvu.", kazala je Bosotin.

Dok se ne realiziraju tražene izmjene, iz Građanske inicijative očekuju stavljanje moratorija na sporne odredbe Urbanističkog plana uređenja.

„S predstavnicima stručnih službi Grada saslušala sam predstavnike Građanske inicijative te smo zaključili da je neophodno učiniti sve kako bi se iznašlo najbolje zakonsko rješenje za Grad i za građane Vodica, te ćemo potražiti stručno mišljenje izrađivača Plana. Predstavnici Inicijative o daljnjim koracima Grada biti obaviješteni pismenim putem u najkraćem mogućem roku.", kazala je gradonačelnica, dr. Tomić.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 05 Srpanj 2017 13:11
djelomob1.jpg