Srpanj 16, 2017 3325 Šibenska biskupija

Vodice slave blagdan Gospe od Karmela

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Blagdan Gospe Karmelske u župi Vodice proslavljen je u nedjelju 16. srpnja svečanim misnim slavljem na brdu Okit gdje se nalazi Gospina crkva i župno svetište Majke Božje. Od ranog jutra u svetištu su se slavile euharistije, a središnje slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

Biskup Tomislav Rogić u homilji osvruo se na Isusov govor na gori ili Blaženstva. Naglasio je kako se blaženstva očituju na Blaženoj Djevici Mariji, u njezinu životu.

"Marija nam je pokazala što to znači biti siromašan pred Bogom – ponizan, u potpunom prihvaćanju Božje volje, Marija će ustrajati cijeli život. Toliko će puta biti ožalošćena zbog onoga što će se događati njezinu Sinu, toliko će puta biti žalosna zbog toga kako će se ljudi ponijeti prema njezinu Sinu. Kad ustraje do kraja primit će utjehu od Boga u susretu s uskrslim Sinom. Čitavim svojim životom Marija pokazuje što znači biti krotak pred Bogom – bezazlen, bez imalo želje da se neka uvreda ili naneseno zlo uzvrati, osveti – jer bi to onda bio poraz – zlo bi pobijedilo. Gospa je oličenje gladi i žeđi za pravednošću koja će se tek u vječnosti ostvariti. BD Marija je lice milosrđa zajedno sa svojim Sinom, još od svadbe u Kani kad pomaže mladencima pa sve do konca svijeta kao zagovornica kod Boga. Tko kao Marija može biti primjer čista srca i mirotvorstva", kazao je biskup Rogić. Naglasio je da kad se žele razumijeti blaženstva najbolje se zagledati u Mariju, našu majku nebesku.

gospaodokita17008.jpg

Biskup je vjernicima preporučio da u Marijinu životu otkrivaju snagu Božjeg Duha život, te da po Mariji prepoznavaju što je milo u Božjim očima i kako se sigurno kreće putem vječne sreće, kako se savladavaju svakodnevne nevolje. Marija je zagovornica naša jer dobro zna kroz što je i nama prolaziti. Ona je tim putem prošla prije nas. Marija je majka utjehe, nade i pouzdanja! Majka vjere naše.

"Molimo se Mariji Majci, molimo s Marijom za one koji su načela Kraljevstva nebeskog zamijenili nekim zemaljskim interesima, sebičnim principima koji udaljuju ljude jedne od drugih, a onda i od Boga. Za one kojima je srce zadojeno mržnjom, zaprljano, pa ne može širiti ljubav i voditi Bogu. Molimo za majke u našem narodi i sve majke svijeta da u svom majč.instvu vide put spasenja, širenja Božje ljubavi u darivanju života. Molimo za naše obitelji da se obnovi slika majčinstva po uzoru na Mariju Majku i da Gospa naša bude trajni izvor utjehe, putokaz vjere i sigurna luka spasenja", zaključio je homiljiu biskup Tomislav Rogić.

 gospaodokita17005.jpg

 Tekst i foto: Šibenska biskupija

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 16 Srpanj 2017 17:06
djelomob1.jpg