Srpanj 31, 2017 3179

Održan sastanak predstavnika Grada i Savjeta mladih Grada Vodica

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Prošlog je tjedna održan sastanak gradonačelnice Vodica dr. Nelke Tomić, njezina zamjenika Stipe Bosotina i predsjednika Gradskog vijeća Grada Vodica Marina Mikšića s predstavnicima Savjeta mladih Grada Vodica.
Bila je to prilika da članovi Savjeta mladih iznesu svoje prijedloge kojima žele poboljšati uvjete života mladih u Vodicama te svoje probleme za čije rješavanje trebaju pomoć Grada.

 

Savjet mladih je skrenuo pozornost na neispravnost vrtuljka u dječjem parku na Trgu kneza Branimira te predložio češće provjeravanje ispravnosti dječjih igrala na svim dječjim igralištima. Naglasili su kako u Vodicama ima puno mladih obitelji s djecom i bilo bi lijepo kad bi Grad postavio još nekoliko ovakvih igrališta te boćalište. Predsjednik Gradskog vijeća je naglasio kako su projektni zadatak i osigurana proračunska sredstva preduvjeti da bi se to moglo učiniti te je naglasio kako se ovakvi projekti mogu realizirati i na inicijativu Savjeta mladih Grada Vodica. Predložio je nastavak izgradnje i uređenje igrališta u Račicama koje je započeto još 2008. godine.
Članove Savjeta mladih je zanimalo što će se učiniti po pitanju gostiju koji neprimjereno obučeni šetaju po gradskoj jezgri na što im je Gradonačelnica odgovorila da će uskoro biti postavljene table upozorenja. Zaželjeli su da se organiziraju edukativne radionice o zdravoj i pravilnoj ishrani, a Gradonačelnica ih je upitala bi li bilo interesa za organizaciju zimske škole standardnih društvenih plesova.

djelomob1.jpg