Srpanj 31, 2017 5170

Postavljaju se table upozorenja: Zabranjeno hodanje neprimjereno obučenih kroz centar mjesta

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kako smo i sami turističko mjesto česti je slučaj da turisti sa plaže polugoli i neprimjereno odjeveni hodaju po mjestu. Mnogi su gradovi na Jadranu zato na ulazima u gradsku jezgru postavili obavijesti zabrane hodanja povijesnom jezgrom "u kupaćem kostimu, bez gornjeg ili donjeg dijela odjeće". Neki od njih uveli su radikalne mjere tako u Dubrovniku kazna iznosi tisuću kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta, dok na Hvaru tko gradskim ulicama šeta u kupaćem kostimu, platit će do 600 eura, žene u grudnjaku i muškarci golog torza do 500 eura.

 

U Vodicama će se za sada postavit samo table upozorenja na ulazu u centar Grada i to kod Stare škole i autobusnog kolodvora. Kako saznajemo od komunalnog redara Blagodara Španje neće se naplaćivati nikakva kazna, već će se tablama upozoriti da ulaze u centar mjesta te da šetači nose primjerenu odjeću.

- Već postoji zabrana ispijanja alkoholnih pića na javnim površinama koja je uvedena 2015. godine te zabrana ostavljanja osobnih stvari na plažama radi rezervacije mjesta koja je uvedena prije nekoliko godina. Da sad idemo goste kažnjavati što su neprimjereno obučeni bilo bi kotraproduktivno. Postavit ćemo table upozorenja (obavijest) kako bi turisti, a i domaći znali da trebaju nositi primjerenu odjeću. - rekao nam je Blagodar Španja, komunalni redar

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 12:46
djelomob1.jpg