Kolovoz 08, 2017 3707

ZADNJI MIMOHOD

SRCE KORNATSKO: Svatko može sudjelovati u izradi skulpture u čast našim herojima

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice i ove godine u čast stradalim vatrogascima organizira Mimohod sjećanja koji će se održati u Vodicama u nedjelju 27. kolovoza. Svake godine članovi društva na centralnom mjestu - vodičkom guvnu podižu jednu skulpturu u čast našim herojima, a ovaj su put odlučili da svi koji žele mogu sudjelovati u tome.

„Naime, postavit ćemo srca na kojima će svi moći staviti nešto u spomen na naše vatrogasce. Sliku, pismo, predmet, oznake društava, postrojbi, udruga, sve ono što vas povezuje s njima i čime bi im odali počast na ovu veliku obljetnicu", poručili su momci iz vodičkog DVD-a.

Ove godine, na desetu obljetnicu održat će se i zadnji Mimohod sjećanja.

„Dugo smo vagali o tome te donijeli odluku koja je bila teška ali smo je donijeli svi zajedno iz više razloga. To nikako ne znači da nećemo u narednim godinama obilježavati obljetnicu. Možda na skromniji način, ali nikako manje emotivan", kazali su.

U mjesecu smo obilježavanja Kornatske tragedije, mjesecu sjećanja na naše heroje, a kroz projekt Srce Kornatsko vatrogasci ponovno pokazuju veliko srce, najveće, i donacijama pomažu djeci oboljeloj od malignih bolesti.
„Podržite ovaj projekt, podijelite i postavite naslovnu sliku, tagirajte prijatelje,vatrogasna društva, postrojbe, udruge, klubove... Pokažimo ponovno zajedništvo koje odlikuje nas vatrogasce u dobrim i lošim trenucima. Odajmo počast kornatskim herojima i pomognimo našim najmlađima koji nas sad trebaju. NEKA SVIJETLI NEBO HRVATSKO ZA HRABRO SRCE KORNATSKO!!!"

Uz mimohod sjećanja, memorijalni malonogometni turnir, organizirat će se memorijalno vatrogasno natjecanje FIRE COMBAT "SRCE KORNATSKO" 19. kolovoza u Vodicama, ispred stare škole na rivi, s početkom u 16 h.
„Molimo sve sudionike natjecanja da svoje prijave dostave na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do 15.kolovoza. Kotizacija od 200 kn po vatrogasnoj grupi se uplaćuje na račun humanitarne akcije Srce Kornatsko", kazali su.

Kroz akciju pomažu Udruzi 'Krijesnica' koja skrbi o djeci i obitelji suočenim s malignim bolestima, a donacijama su se priključili brojna dobrovoljna vatrogasna društva i vatrogasne zajednice diljem države, građani, brojne osobe iz javnog života sportski klubovi, navijačke skupine te druge organizacije civilnog društva.

Projekt je do sad podržala i 'velika četvorka', nogometni klubovi Hajduk, Dinamo, Rijeka i Osijek.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun HR4123300031591529084 otvoren u Splitskoj banci s naznakom županije iz koje se uplaćuju.

Uz puštanje lampiona u čitavoj Hrvatskoj obilježit će se kraj projekta, a donatori humanitarne akcije na dan puštanja lampiona na unaprijed predviđenim mjestima u županijama moći će podići lampione.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Kolovoz 2017 16:48
djelomob1.jpg