Kolovoz 25, 2017 3032 Arhiva

Deset godina je prošlo i sjećanje ne blijedi tako lako: Iz Zagreba krenuo četvrti biciklistički maraton za kornatske vatrogasce

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jutros u 7 sati ispred Arena Centra početak maratona označio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

Četvrtu godinu za redom se održava biciklistički maraton u spomen na tragično preminule vatrogasce na Kornatima. Sedamdesetak vozača, među kojima je većina vatrogasaca, kreće na put od 340km od Zagreba do Vodica. Vozača bi bilo i više, no veliki dio njih je na terenu u borbi protiv postojećih požara.

Organizatori maratona su biciklistički klub Sutla i dobrovoljno vatrogasno društvo iz Sesvetskog Kraljevca. Maraton se održava od 25. do 27. kolovoza. Vozači će proći kroz šest županija kroz tri dana sa ciljem u Vodicama gdje će se priključiti mimohodu i u večernjem puštanju lampiona u sjećanje na heroje.

- Poseban je osjećaj naći se u biciklističkoj koloni, vođenoj jednim ciljem, sa velikim entuzijazmom, svojom «malom» žrtvom dati doprinos za one koji su spremni ući u vatru da bi spasili živote i imovinu. U ovim ljetnim mjesecima često slušamo o tim herojima a našom vožnjom želimo odati počast onima koji su izgubili živote u toj bitci, ali i svima koji se svakodnevno bore. - rekli su organizatori maratona

Spomenimo kako u maratonu sudjeluju i tri biciklista iz Vodica, Gašper Mićin, Ivan Juričev-Sudac, Frane Juričev-Grginov. Dolazak biciklista se očekuje u nedjelju u 10 sati.

Poslijednja izmjena dana Petak, 25 Kolovoz 2017 16:43
djelomob1.jpg