Kolovoz 30, 2017 3310 Autobusi.org forum / Ilustracija

UDŽBENICI PREMA ZAHTJEVU

Upola manja cijena prijevoza za srimarske školarce

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Troškovi prijevoza školskim autobusom od Srime do Vodica od nove će školske godine biti upola manji, a novim rebalansom utvrdit će se hoće li ih Grad i u potpunosti preuzeti. Što se tiče udžbenika, sufinancirat će se, prema zahtjevu, svima socijalno ugroženima.

 

„Na jučerašnjem sastanku dogovorili smo srezati mjesečni trošak roditeljima čija djeca pohađaju OŠ Vodice, a stanuju na Srimi. Tako će roditelji naredna tri mjeseca plaćati 125 umjesto 250 kn, a ostatak će preuzeti Grad", najavila je gradonačelnica Nelka Tomić.

Ta će odluka vrijediti do novog rebalansa kad će biti utvrđeno s kolikim sredstvima se raspolaže te može li Grad na sebe prebaciti cjelokupno financiranje za svih 30-ak školaraca.

„Što se tiče prijevoza nekoliko školaraca s otoka Prvića Grad im pomaže sa 700 kn mjesečne subvencije", kazao nam je Luka Lipić, savjetnik za društvene djelatnosti.

Onim srednjoškolcima čiji se roditelji nalaze u težoj financijskoj situaciji Grad uskače sa 130 kn mjesečno.

„Pod tim ubrajamo djecu čija su oba roditelja nezaposlena ili se radi o samohranom roditelju. Pomažemo i obiteljima s troje ili više djece, ondje gdje se ne ostvaruju primanja veća od 1 200 kn po osobi u domaćinstvu, djeci s invaliditetom i poteškoćama u razvoju", pojasnio je Lipić.

Prema Odluci o socijalnoj skrbi u takvim slučajevima Grad sufinancira dijelom ili u potpunosti udžbenike, ali i troškove za vrtić.

„Sredstva isplaćujemo iz tekuće pričuve prema zahtjevu roditelja. Prošle smo godine imali šest zahtjeva, a ove godine pak tri. Uvijek će se naći načina da onima kojima je najpotrebnije podmirimo takve troškove", kazao je Lipić.

djelomob1.jpg