Rujan 02, 2017 3714

U nastavku dana i nedjelju ujutro neverini i lokalno obilnije oborine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U ovim trenucima na našem području se naoblačilo uz slabu kišu, dok u zadarskom arhipelagu ima lokalnih neverina koji se premještaju u jugozapadnoj visinskoj struji prema Velebitu i Lici. Ipak ovaj sustava će se u nastavku dana obnavljati i premještati postupno prema jugu pa se u narednim satima očekuje da će zahvatiti preostali dio Zadarske županije te u poslijepodnevnim i večernjim satima naše i splitsko područje.

 

Pri tome u centru i bližoj okolici grmljavinskog nevremena može biti obilnijih oborina i tuče, pojačanog vjetra kao i pojavice pijavica.

U nastavku dana prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz kišu, pljuskove i neverine koji će glavninom nastupiti u drugom dijelu dana, u poslijepodnevnim i večernjim satima. Puhati će umjereno jugo i oštro koje će prema večeri okrenuti na umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature zraka kretati će se od 18 do 26°C.

I u noći te u prvom dijelu nedjelje nastaviti će se nestabilni vremenski uvjeti uz pojavu neverina i pljuskova. Centar ciklone premještati će se u neposrednoj blizini naših krajeva, a vjetar će sa sjeverozapdnih smjerova tijekom jutra okrenuti na umjerenu buru sa kojom će u drugom dijelu dana nastupiti prestanak oborina uz raskidanje naoblake te osvježenje i pad temperatura zraka za 5 do 8 stupnjeva u odnosu na danas.

U nastavku dana pratiti ćemo razvoj situacije i redovito vas izvještavati na osnovu informacija prikupljenih sa više od 20 meteo postaja i kamera u našem sustavu te grmljavinskog senzora Bolteka LD 250. - poručili su s portala Šibenik meteo, gdje možete dobiti detaljnije informacije o vremenu

czvrece.jpg

Spomenimo kako Stožer civilne zaštite Grada Vodica savjetuje građanima koji imaju problema sa plavljenjem svojih objekata da na vrijeme osiguraju zaštitu svoje imovine, da u slučaju oborinskog nevremena i bujičnih poplava ne prometuju svojim vozilima dok se uvjeti na cesti ne poprave, ukoliko se nađu na prometnicama da prilagode vožnju uvjetima na cesti. Opća postrojba civilne zaštite Grada Vodica jutros je vršila punjenje vreća s pijeskom i priprema se za moguće oborinsko nevrijeme. Također, građani će moći donijeti i napuniti svoje vreće pijeskom u Doćinama na prostoru KNH Torcida Vodice u ulici Pavla Šubića

Poslijednja izmjena dana Subota, 02 Rujan 2017 10:20
djelomob1.jpg