Rujan 08, 2017 3051 Šibenik meteo

Danas prolazno smirivanje vremena, već od subote nova mogućnost za neverine i pljuskove

Munja nad Šibenikom Munja nad Šibenikom Darko begić
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Grmljavinski sustavi i fronta koja se jučer navečer od Italije premještala prema našoj obali rano jutros zahvatila je širi prostor županije i lokalno uz izraženu grmljavinu i pljuskove donijela obilnije oborine.

 

Prema mjerenjima AMP-ova najviše kiše izmjereno je u Žaboriću gdje je palo 28, na obližnjem otoku Krapnju 24, u Skradinu 22, na Žirju, u Rogoznici i Dubravicama 19, u Šibeniku od 14 do 16, na Miljevcima, u Drnišu i Golubiću 11, a najmanje je izmjereno na zapadu županije i to u Vodicama 8 i u Pirovcu 7 litara po metru četvornome.

Grmljavinski sustav se premjestio južnije od naših krajeva pa su oborine prestale, a došlo je i do raskidanja naoblake. U nastavku dana vrijeme će se dodatno stabilizirati pa će sve više biti sunčanih perioda. Puhati će slab zapadnjak i jugozapadnjak, navečer slabo jugo. Temperature zraka kretati će se od 18 do 23°C.

Smirivanje vremena će biti prolaznog karaktera, a nova mogućnost za neverine i pljuskove na našem području je već tijekom naredne noći i sutra ujutro.

Više o vremenu saznajte na portalu Šibenik meteo. Naslovna fotografiju snimio rano jutros u Šibeniku Darko Begić, predsjednik udruge Šibenik meteo

djelomob1.jpg