Rujan 14, 2017 2706 Šibenik meteo

Za vikend očekuje nas novi val nestabilnosti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vremenske (ne)prilike na našim prostorima su se polako smirile i nakon niza jakih nestabilnosti i obilnih oborina našli smo se u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka koji nam je donio sunčano vrijeme uz porast dnevnih temperatura zraka. Tako je uz slab vjetar jugozapadnih i južnih smjerova temperatura zraka sredinom dana dosegnula od 26 do 28°C u zaleđu, odnosno uz obalu oko 25°C. Jutra su sve prohladnija, a tome je pridonijela vedra i tiha noć. Najhladnije je bilo u kotlinama zaleđa gdje se spustila do 10, uz obalu do 16°C.

 

Pogledom na satelitski prikaz i sinoptičku situaciju vidljivo je da nam se sa zapada kontinenta približava novi frontalni poremećaj koji je dio ciklone sa sjevera Europe.

Sutra nas očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a uz slabo jugo temperature zraka će se kretati od 19 do 25, u zaleđu od 11 do 26.

U subotu će jugo jačati na umjereno do umjereno jako. U prvoj polovici dana prevladavati će malo do umjereno, a u drugoj umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz lokalne pljuskove i neverine. Temperature zraka kretati će se od 19 do 26, u zaleđu od 15 do 25°C.

Glavnina pogoršanja vremena nastupiti će kasnim večernjim satima subote i u prvom dijelu nedjelje. Uz oblačno vrijeme očekuje se kiša, pljuskovi te lokalno jače grmljavinske nestabilnosti. U drugom dijelu nedjelje oborine će prestati, a postupno će se i razvedriti. Nakon juga koji će dominirati u prvom dijelu nedjelje, u drugom će prolazom fronte okrenuti na slab zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature zraka kretati će se od 19 do 24°C.

Dakle glavnina pogoršanja nam dolazi u noćnim satima sa subote na nedjelju, odnosno u prvom dijelu nedjelje kada frontalni prolaz lokalno može donjeti jače grmljavinsko-oborinske nestabilnosti.

Izvor: Šibenik meteo

djelomob1.jpg