Rujan 14, 2017 4079 ŠibenikIN Arhiva Infovodice

Marija Alfirev u sabor umjesto Klarina?: 'Bilo bi fer jer županija od predstavnika SDP-a u suprotnom ostaje bez zastupnika'

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

- Smatram kako bi bilo fer da upravo ja u Saboru zamijenim kolegu Klarina jer sam na listi jedina iz redova SDP-a koja dolazi iz Šibensko-kninske županije. Zamijeni li kolegu iz Tisnog netko drugi, naša županija izgubit će jednog zastupnika u Saboru, no odluku o tome tko će naslijediti Klarina donijet će predsjednik SDP-a Davor Bernardić – rekla je danas za portal ŠibenikIN Marija Alfirev.

 

Spomenimo, Ivan Klarin je u ponedjeljak najavio da na jesen podnosi ostavku na mjesto zastupnika kako bi se više mogao posvetiti ulozi načelnika Općine Tisno.

Osim Marije Alfirev koja smatra da joj saborska fotelja teritorijalno pripada, na popisu kandidata su i bivši načelnik Općine Kali Duško Vidov, šef gospićkog SDP-a Nikola Maras, Nensi Malbaša iz Dugopolja, Irena Dragić iz zadarskog SDP-a te Vedran Kovačić iz Trogira za kojeg očito navija Arsen Bauk.

Marija Alfirev je na zadnjim parlamentarnim izborima u 9. izbornoj jedinici bila deveta na listi Narodne koalicije koja je u međuvremenu propala, pa šef SDP-a u odlučivanju o zamjeni za Klarina nema nikakve obveze prema bivšim partnerima iz HNS-a, koji je iz Šibensko-kninske županije kao sedmu na listi kandidirao Drnišanku Vlatku Duilo.

Da nemam ambiciju postati saborskom zastupnicom, ne bih se ni našla na listi, kaže Alfirev u iščekivanju odluke o zamjeni za Klarina koji se ne želi baviti imenom nasljednika.

- Koga će stranka izabrati umjesto mene stvar je SDP-a. Mandat sam vratio stranci kojoj taj mandat i pripada i samo mogu dodati da je na našoj listi za zadnje parlamentarne izbore u 9. Izbornoj jedinici bilo dosta kvalitetnih ljudi koji mogu obnašati dužnost saborskog zastupnika – kaže Klarin za ŠibenikIN.

On je na zadnjim izborima u 9. izbornoj jedinici osvojio mandat zajedno s Rankom Ostojićem, Sabinom Glasovac i članom Predsjedništva SDP-a Frankom Vidovićem koji kaže da lista pripada kandidatima izborne jedinice te da je izbor osobe koja će zamijeniti Klarina u ovlasti predsjednika stranke.

Novi će saborski zastupnik iz IX. Izborne jedinice naslijediti i Klarinovu plaću od 15.000 kuna. Zastupnici, uz mjesečnu plaću, imaju pokrivene troškove prijevoza, cestarine i najma stana u kojem žive u Zagrebu dok traju saborske sjednice. Ostvaruju i pravo na isplatu zastupničkog paušala u iznosu od 1.500 kuna mjesečno te naknade za odvojeni život u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.

djelomob1.jpg