Rujan 18, 2017 2639 Šibenik meteo

Od srijede stabilnije vremenske prilike

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Frontalni poremećaj tijekom noći nastavio se udaljavati od naših krajeva pa se vrijeme dodatno stabiliziralo, tako da jutros prevladava pretežno sunčano i tiho vrijeme uz temperature zraka koje su dosegnule u ovim trenucima i 23°C. Vedra i tiha noć donijela je i nešto niže temperature zraka, osobito u zaleđu gdje su se temperature zraka spustile do 10°C, uz obalu do 14°C.

 

Smirivanje vremena biti će samo prolaznog karaktera jer sa zapada nam se brzo približava novi frontalni poremećaj koji će nas svojom glavninom zahvatiti sutra.

U nastavku dana pretežno do djelomice sunčano, prema večeri pretežno oblačno. Puhati će slab vjetar promjenljivih smjerova uz temperature zraka od 17 do 23°C.

Tijekom noći sa zapada će se jače naoblačiti, a u drugom dijelu noći očekuje se kiša, pljuskovi i neverini koji će obilježiti vremenske prilike i u većem ostatku utorka ali i u prvom dijelu srijede. Zapuhati će slab do umjeren vjetar sjeverozapadnih smjerova, a temperature zraka kretati će se od 14 do 20°C.

Od srijede nad našim prostorima će jačati anticiklona pa će prema vikendu nastupiti razdoblje stabilnijeg vremena uz pretežno sunčano vrijeme. Ipak istočnije od nas zadržavati će se visinska ciklona pa nisu isključene povremene nestabilnosti, osobito tijekom nedjelje. Zapuhati će umjerna do umjereno jaka tramontana, od subote slabo do umjereno jugo. Temperature zraka će se malo sniziti i kretati od 11 do 22°C.

Nestabilne vremenske prilike koje su vladale u prvom dijelu rujna uspostavom jake skandinavske anticiklone u narednom razdoblju biti će bitno umanjene i slabije, vjerujemo na radost vinogradara.

djelomob1.jpg