Rujan 27, 2017 3551 Grad Šibenik

U Šibeniku obilježen Dan policije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Danas je u sjedištu Šibensko kninske Policijske uprave prigodno obilježen 29. rujan - DAN POLICIJE, kojom prilikom su položeni vijenci na spomen ploču smrtno stradalim policijskim službenicima i u spomen parku poginulih pripadnika specijalne jedinice „Jastrebovi" u sjedištu Policijske uprave.
Potom su položeni vijenci i na središnji spomen križ na gradskim groblju „Kvanj", nakon čega je održana sveta misa zadušnica u katedrali «Svetog Jakova» u Šibeniku.

Obilježavanje ovog Dana je završeno prigodnim program uz druženje i domjenak u sjedištu Policijske uprave, kojom prilikom se uzvanicima i okupljenim policijskim službenicima prigodno obratio Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave. Tom prilikom je, između ostaloga naveo, da je stanje sigurnosti na području nadležnosti Policijske uprave šibensko - kninske i u tekućoj 2017. godini povoljno, pa i pored toga što je naša Županija zabilježila rekordnu turističku sezonu, nismo imali nikakvih težih kaznenih djela i prekršaja, kao ni događaja koji bi u većoj mjeri uznemirili javnost i naše građane i goste, jer je upravo sigurnost stranih i domaćih turista tijekom ljetne sezone bila jedan od ključnih elemenata pri odabiru turističke destinacije i jedna od naših najvažnijih policijskih zadaća, koju mi uspješno obavljamo iz godine u godinu.

Posebno je istakao eskalaciju požara na otvorenom prostoru na našem području, gdje je policija bila maksimalno uključena kroz otkrivanja počinitelja, kao i kroz uključenost na terenu kroz pomoć građanima i vatrogascima. Nadalje je istakao da su na našem području brzo i učinkovito razriješena najteža kaznena djela koja smo zabilježili, kao i pozitivan rezultat po pitanju organiziranog i gospodarskog kriminaliteta.

22041892_1519876134723033_6194363891065588437_o.jpg

Na kraju se zahvalio svim djelatnicima ove Policijske uprave, jer bez njihovog predanog i savjesnog rada ti dobri rezultati se sigurno ne bi iskazali, a inače osnov policijskog posla je isključivo timski rad i uzajamno povjerenje i gdje prvenstveno prevladava znanje, stručnost i profesionalnost u smislu red, rad i disciplina i postupanje isključivo po zakonu i pravilima policijske službe, a na čemu ćemo i dalje inzistirati u obavljanju naših svakodnevnih zadaća.

Potom se prigodno obratio Goran Pauk, koji je, osim čestitke svim policajcima povodom obilježavanja ovog Dana, svima zaželio uspješan rad.

Ovom prigodom za izuzetno uspješnu suradnju i pruženu pomoć kolegij Policijske uprave se posebno zahvalio, povodom čega je načelnik Policijske uprave i uručio zahvalnice:
- SANJI SLAVICI MATEŠIĆ - pročelnici Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne djelatnosti županije,
- NATKU DUVNJAK, ravnatelju oš „Juraj Dalmatinac" u Šibeniku,
- ZORANI VRBIČIĆ, županijskoj koordinatorici za školske preventivne programe,
- IVANU GULAMU- načelniku Općine Pirovac i,
- LJUBICI MARETIĆ, policijskoj službenici za gospodarski kriminalitet.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Rujan 2017 14:28
djelomob1.jpg