Rujan 27, 2017 3662

Grad Vodice pokrenuo akciju uklanjanja napuštenih brodica koje narušavaju izgled Prvić Luke

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na primjedbe stanovnika otočnog mjesta Prvić Luke kako napuštene brodice ostavljene uz samu mjesnu obalu Donja Banda narušavaju inače idilični izgled otoka i nesavjesnim građanima služe za deponiranje ostalog glomaznog otpada, jučer je Grad Vodice pokrenuo akciju njihova uklanjanja.

Nakon što su komunalni redari izašli na teren i sami se uvjerili u stanje, dogovoreno je da će gradski koncesionar za obavljanje takvih poslova brodice prepiliti na manje i lakše prenosive dijelove te zajedno s ostalim glomaznim otpadom odvesti s otoka i zbrinuti.

pluka3.jpeg 

Spomenimo, kako je prošli tjedan Grad Vodice zajedno Mjesnim odborom Prvić Luke i u suradnji s tvrtkom CIAK, licenciranom za odvoz i zbrinjavanje opasnog otpada, vrlo uspješno završio akciju prikupljanja salonitnih ploča i ostalog opasnog otpada iz tog mjesta.

Tijekom dva mjeseca, koliko je akcija trajala, prikupljeno je oko 3,5 tona opasnog otpada. Grad Vodice financirao je uslugu tvrtke CIAK, dok se Mjesni odbor pobrinuo za najam broda i odvoz otpada sa otoka.

Zadovoljni načinom suradnje i postignutim rezultatima, Grad Vodice planira istu akciju provesti i za mještane Šepurina.

Stoga se još jednom mole se stoga svi Šepurinjani koji imaju opasni otpad kojeg bi se željeli riješiti da se jave u svoj Mjesni odbor ili u Komunalno redarstvo Grada Vodica. S obzirom na broj zainteresiranih bit će organizirani sakupljanje, odvoz i deponiranje opasnog otpada.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Rujan 2017 14:21
djelomob1.jpg