Listopad 20, 2017 2875 Šibenska biskupia Šibenska biskupia

U Šibeniku otvorena izložba “O pedesetoj obljetnici gradnje crkve na Okitu“

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Izložba fotografija"O pedesetoj obljetnici gradnje crkve na Okitu" otvorena je u četvrtak 19. listopada u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić" u Šibeniku. Izložbu su predstavili vodički župnik don Franjo Glasnović, umirovljeni biskup Ante Ivas i organizator izložbe Josip Jole Mateša. Izloženo je tridesetak fotografija od kojih većina prikazuje obnovu crkve na Okitu iz 1967. godine. Fotografije je prikupio i izložbu postavio Tonći Juričev Grgin.

 

Župnik don Franjo Glasnović naglasio je kako je Okit nepresušna duhovna snaga i inspiracija i pokretač duhovnog života koji uvijek iznova potiče nove generacije Vodičana da, bez obzira na povijesne prilike i nedaće, a bilo je puno takvih koje su ih zadesile, ostanu postojani u vjeri i vjernosti svojoj zaštitnici, te iz te vjere ponovno još snažnije se vrate njemu i iznova grade porušeno.

okitizložba005.jpg

Ova izložba fotografija o 50. obljetnici gradnje crkve na Okitu 1967. koju danas otvaramo dio je višestoljetne povijesne etape Okita, znak sjećanja i zahvalnosti prema našim pređima koji su nam kroz postojanu vjeru i spremnost na žrtvu ostavili u zalog bogatu duhovnu i materijalnu baštinu, kazao je župnik Glasnović.

Naglasio je kako izložbom "O pedesetoj obljetnici gradnje crkve na Okitu" željelo prisjetiti blagopokojnog don Vjekoslava Kurenta i mnogih Vodičana koji su sa puno ljubavi, entuzijazma i zanosa, noseći sve na svojim glavama i ramenima, od podnožja do brda, izgradili drugu crkvu na Okitu.

okitizložba002.jpg

Umirovljeni biskup Ante Ivas također je istakuo povezanost Vodičana sa Okitom. Posvjedočio je i svoju povezanost sa Okitom. Josip Jole Mateša recitirao je stihove posvećene Okitu i Blaženoj Djevici Mariji.

Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Listopad 2017 11:32
djelomob1.jpg