Listopad 27, 2017 2650 Šibenik meteo

Vikend prognoza: Bura, oblačno ali uglavnom suho

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kroz polje malo povišenog tlaka zraka sa sjevera kontinenta prema Jadranu se premješta oslabljena hladna fronta koja će nama u drugom dijelu dana donijeti postupni porast naoblake ali uz tek rijetko slabu kišu, ponajprije na sjeveru županije. Nakon slabog vjetra južnih i jugozapadnih smjerova prolazom fronte u ranim večernjim satima zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura sa kojom će se naoblaka raskinuti. Temperature zraka će se danas kretati od 17 do 20°C, a navečer sa burom očekuje se manji pad za 3 do 5°C u odnosu na prethodne dane.

 

U subotu uglavnom djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu buru i tramontanu, na moru prolazno umjereno jak sjeverozapadnjak. Prema večeri vjetar će se smirivati. U odnosu na danas biti će prohladnije pa će se temperature zraka kretati od 11 do 16, u zaleđu od 7 do 14°C.

U prvom dijelu nedjelje očekuje se djelomice do pretežno sunčano vrijeme. U drugom će zbog približavanja novog frontalnog poremećaja doći do porasta naoblake ali zadržati će se uglavnom suho vrijeme. Puhati će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a u noći na ponedjeljak ponovno će okrenuti na umjerenu do umjereno jaku buru. Temperature zraka kretati će se od 12 do 18, u zaleđu od 6 do 16°C.

djelomob1.jpg