Listopad 29, 2017 3859

U organizaciji Udruge građana "Burni Prvić" u osnivanju

Mirni prosvjed protiv betonizacije otoka Prvića ispred Gradske uprave: Žalo i salbun, a ne beton

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dana 31.10.2017. održat će se treća sjednica vijeća grada Vodica na kojoj se u prvoj točki dnevnog reda planira donijeti "Odluka o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Vodica za područje "Perolin gat" u Prvić Šepurini"

Udruga građana "Burni Prvić" u osnivanju smatra da se ova odluka donosi na temelju idejnog projekta za izgradnju marine sa 190 vezova te se ne poštuje volja mještana Prvić Šepurina, a naročito mještana uvale Perolin koji su prikupili 125 potpisa protiv izgradnje marine ovakvog kapaciteta.

Također ovom odlukom ignorira se stav Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture koje je izdalo negativno mišljenje o izgradnji marine te da je u proceduri donošenja plana počinjeno niz kršenja zakona, a moguće i kaznenih djela, a sve zbog pogodovanja jednom kvazi investitoru. – navode iz Udruga građana "Burni Prvić" u osnivanju te zbog toga donijeli su odluku da će u Vodicama prije održavanja sjednice pred gradskim poglavarstvom održat mirni prosvjed kojim će posjetiti gradske vijećnike da su ih izabrali građani da zastupaju interese građana, a ne da služe kvazi investitorima i građevinskoj mafiji. Svu raspoloživu dokumentaciju zajedno sa tužbom predat će DORH-u.

pero1.jpg

- Od vijećnika grada Vodica zahtijevamo da točku 1. dnevnog reda odbace, da se Plan Grada Vodica za područje perolin gat doradi u smjeru izgradnje komunalno turističke lučice sa maksimalno 80 vezova bez grubih zahvata na kopnu i u moru te da u konačnici odluku lučici donesu mještani Prvić Šepurina na referendumu ili zboru mještana. – navode u svom priopćenju Udruga građana "Burni Prvić" u osnivanju

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 29 Listopad 2017 12:08
djelomob1.jpg