Studeni 06, 2017 5619 Šibenski portal

Za ‘Supergumno’ u Račicama raspisan natječaj za projektante: Vijećnici Liste našeg mista protive se realizaciji tog projekta

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Šibensko-kninska županija raspisala je javni natječaj za izradu glavnog i izvedbenog projekta zgrade, okoliša, parkirališta i prometnice te projekt opremanja i unutarnjeg uređenja Centra za posjetitelje Šibensko-kninske županije u vodičkim Račicama. – piše Šibenski portal

 

Procijenjena vrijednost projekata, poznatog pod nazivom 'Supergumno', je oko 1,6 milijuna kuna, a na zemljištu nešto većem od 36 tisuća četvornih metara površina posjetiteljskog centra bila bi 3.388 kvadrata uz još 45 kvadrata nastambi za životinje.
Projektni zadatak obuhvaća zgradu posjetiteljskog centra, stanove za domaće životinje, uređenje dvorišta i okoliša posjetiteljskog centra, terasastih vrtova, okoliša stanova za domaće životinje, parkirališta za posjetitelje i projekt unutarnjeg uređenja, s rasporedom i koncepcijom ugostiteljskih i trgovačkih sadržaja, te projektom muzejskog postava centra za posjetitelje.
Projektna dokumentacija za izgradnju 'Supergumna' radit će se prema ideji arhitekta Nikole Bašića i njegove tvrtke 'Marinaprojekt' u tri faze, a rok završetka projektne dokumentacije je 22 mjeseca.

Kako se vijećnici Liste našeg mista protive realizaciji tog projekta Šibensko-kninske županije na prostoru zone Račice, gdje je ranije bila planirana izgradnja sportske dvorane, na prošloj sjednici Gradskog vijeća dogovoreno je da se na sljedeću sjednicu pozove šibensko-kninskog župana Gorana Pauka. Gradonačelnica Nelka Tomić, vijećnicima je rekla kako je ona razgovarala sa županom o toj temi i kako župan Pauk ima volje i želju doći i pojasniti sve nejasnoće oko realizacije tog, za županiju i Vodice, važnog turističkog projekta.

Projekt Centra za posjetitelje Šibensko-kninske županije prvotno je bio ponuđen Gradu Šibeniku, kao sjedištu županije, no iz gradske uprave su odgovorili kako nemaju odgovarajuću lokaciju za izgradnju 'Supergumna'.

U prilogu - video zapis sa sjednice kada se raspravljalo o toj temi

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 11:44
djelomob1.jpg