Studeni 09, 2017 2124 Pixabay

Vozači oprez: Policija će pojačano nadzirati promet povodom „Martinja“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja" (11 studenog 2017.g), koji će se obilježavati tijekom cijelog vikenda od 10. - 13. studenog, u cestovnom prometu očekuje se veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića. S obzirom na navedeno, a u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, na našem području će u tom vremenu policija poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo „Martinje" već i u dane u dane vikenda prije i poslije „Martinja"

- U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. – poručili su iz PU Šibensko kninske te spomenuli kako su prošle godine za vrijeme „Martinja" izvršili kontrolu 304 vozača, od čega su njih 14 zatekli da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, a tom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 3,33 g/kg.

Stoga iz PU Šibensko kninske još jednom upozoravaju da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja za proteklih deset mjeseci proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili ukupno 82 prometne nesreće, od kojih 4 s poginulom osobom, 35 s ozlijeđenim osobama i 43 prometne nesreće s materijalnom štetom.

djelomob1.jpg