Studeni 11, 2017 3188

Saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev prilikom rasprave o rebalansu od ministra financija Zdravka Marića tražila odobrenje dodatnih sredstava za Opću bolnicu Šibenik

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Zastupnica Hrvatske demokratske zajednice Branka Juričev-Martinčev u Saboru je prilikom rasprave o rebalansu državnog proračuna za ovu godinu od ministra financija Zdravka Marića tražila odobrenje dodatnih sredstava za Opću bolnicu Šibensko-kninske županije.

„Ovim rebalansom za zdravstvo je odobreno dodatnih milijardu i 161 milijun kuna što je za svaku pohvalu. Od toga za dospjele obveze bit će 870 milijuna i to za one bolnice koji imaju najdulji rok neplaćanja računa. Ovom prilikom bih apelirala na vas i na ministra zdravstva da ne zaboravite bolnice koje nastoje racionalno poslovati, koje nastoje i nastojale su svoja dugovanja rješavati kao što to čini Opća bolnica Šibensko-kninske županije. Ona nema dugovanja starijih od 365 dana. Sada ćete sanirati dugovanja onih bolnica koja imaju dugovanja starija od 900 dana. Po tome ključu šibenska bolnica ne bi dobila niti kune. Smatram da bi to bila jako ružna poruka i doveli bi nas u situaciju da razmišljamo da li u narednom periodu na vrijeme rješavati svoja dugovanja, da li racionalno poslovati ili čekati ponovno jednu intervenciju iz državnog proračuna.", kazala je zastupnica Juričev-Martinčev.

Ministar Zdravko Marić potvrdio je kako bolnica u Šibeniku jedna od onih koja odgovorno upravlja svojim sredstvima i koja u okviru mogućnosti i ograničenja evidentno uspijeva držati rokove plaćanja unutar određenih rokova. Prihvatio je sugestiju zastupnice te istaknuo kako se ne smije prilikom raspodjele dodatnih sredstava zaboraviti bolnice poput Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

djelomob1.jpg