Studeni 17, 2017 3961

Dani tehničke ispravnosti vozila: Šest dana besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od ponedjeljka, 20. studenog do subote, 25. studenog policija će provoditi preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017", koja isključivo ima edukativni i preventivno-sigurnosni karakter.

Policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će policija kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji.

Dakle u gore navedenom periodu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije vozači mogu izvršiti tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću.

Spomenimo kako statistički pokazatelji u prometu u proteklih deset mjeseci ove godine pokazuju da je u 24 prometne nesreće utvrđeno da je vozilima koja su sudjelovala u tim nesrećama istekao tehnički pregled ili je vozilo bilo neregistrirano.
- Osim toga u ovom vremenu su na našem području evidentirana 322 prekršaja ove vrste, nasuprot 364 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine, što je pad ove vrste prekršaja, a čemu osim ciljanih akcija policije, uvelike doprinose i ovakve preventivno-sigurnosne akcije. – poručuju iz Policijske uprave šibensko kninske

djelomob1.jpg