Studeni 17, 2017 4492

Marija Alfirev i Branka Juričev Martinčev

Po prvi puta Vodice imaju dva zastupnika u Saboru

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Od 11. studenog Vodice imaju čak dvije saborske zastupnice. Uz redovno izabranu Branku Juričev Martinčev (HDZ) sada je u saborskim klupama i Marija Alfirev (SDP) koja je na to mjesto došla umjesto načelnika Općine Tisno Ivana Klarina.

Ivan Klarin prije dva mjeseca podnio je ostavku na mjesto zastupnika kako bi se više mogao posvetiti ulozi načelnika Općine Tisno. Kandidati za Klarinovu zamjenu bili su bivši načelnik općine Kali Duško Vidov, Nikola Maras, koji je predsjednik gospićkog SDP-a, Vedran Kovačić iz Trogira, Marija Alfirev iz Vodica, Nensi Malbaša iz Dugopolja i Irena Dragić iz zadarskog SDP-a, a odluku o tome tko će zamjeniti Klarina donio je Bernardić.

- Ovo je za mene jedna skroz nova uloga i polako ulazim u problematiku koja je aktualna. Tu ima dosta posla i vjerujem da ću se uskoro uključiti u kvalitetne rasprave. – ukratko nam je rekla saborska zastupnica Marija Alfirev te naglasila da će koliko god je moguće i zajedno sa svojom saborskom kolegicom Barnkom Juričev Martinčev zastupati interese Grada Vodica, naše županije i cijele naše IX izborne jedinice

 

Marija Alfirev doktorica je znanosti iz područja edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti. Već dugi niz godina aktivna je u civilnom sektoru i jedna je od prvih osoba koje su deinstitucionalizaciju osoba s intelektualnim teškoćama provele iz teorije u praksu.

Marija godinama vodi Centar za socijalnu inkluziju Šibenik, u okviru kojega uspješno provodi projekte stanovanja u zajednici za osobe s intelektualnim teškoćama i invaliditetom. Među prvima je koji su uspjeli u Hrvatskoj organizirati pravo socijalno poduzetništvo u projektu Plavi neboder, za koji su osigurana i sredstva iz fondova Europske unije.

Projekt zapošljava osobe s intelektualnim teškoćama i vrlo inovativno i kreativno stvara nove poduzetničke mogućnosti, između ostaloga i proizvodnjom autohtonih suvenira ili originalnih modnih kreacija. Njezini projekti pokazuju da se može biti uspješan, poduzetan, a istodobno i skroman i ujedno promicati uvijek prave društvene vrijednosti .

Dugogodišnja je članica SDP-a. Bila je njihova vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vodica i kandidatkinja za gradonačelnicu na izborima 2013. godina

djelomob1.jpg