Studeni 30, 2017 3228

Održano vijeće za komulanu prevenciju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jučer je održano Vijeće za komunalnu prevenciju grada Vodica na kojoj se uz raspravu o pripremama i jamčenju sigurnosti u zonama ugostiteljskih objekta na području Vodica tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, raspravljalo o zajedničkim aktivnostima policije i gradskih službi s Javnom vatrogasnom postrojbom i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom u slučaju elementarnih nepogoda. Također su prezentirani dosadašnji rezultati rada policije nastali praćenjem video kamarama te o pokrivanju i drugih javnih površina video nadzorom.

 

Naglašeno je da broj požara nikad nije bio veći te da izbijaju tijekom cijele godine, a ne više samo u ljetnim mjesecima. Čak i kada su štete na terenu male, kad ne izgore zasađene kulture već samo makija i gusto raslinje, one su velike, jer svaka intervencija podrazumijeva korištenje ljudi i tehnike i sve to opterećuje proračun. Stoga je ponovno naglašena potreba većeg nadzora i bolje suradnje s građanima koji bi trebali prijaviti policiji svaku sumnjivu osobu. Također, ponovno je zamoljeno građanstvo da se ponaša odgovorno i svako paljenje prijavi nadležnoj vatrogasnoj postrojbi.

Trenutno Grad Vodice provodi projekt zapošljavanja na javnim radovima Uredimo naše Vodice u sklopu programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim će šezdesetak osoba biti zaposleno na čišćenju i uređenju protupožarnih i poljskih puteva na području Grada Vodica i koji će trajati šest mjeseci. Čišćenjem zaraslih poljskih putova smanjit će se mogućnost izbijanja požara, a vatrogasnim vozilima omogućiti pristup tamo gdje to dosada nije bilo moguće.

Na sastanku je zaključeno kako će se nastaviti postavljanje video nadzora na prometnicama na području Grada. Sad se kamerama prati promet na četiri lokacije, a u budućnosti se planira povećati broj kamera čime će biti povećana sigurnost i na drugim prometnijim vodičkim cestama.

Božićno-novogodišnji program ove se godine održava, u organizaciji Savjeta mladih grada Vodica, od 21. do 23. prosinca na vodičkoj Poljani, a policija će provoditi aktivniji nadzor sigurnosti u ugostiteljskim objektima za vrijeme blagdana.

Na sjenici su prisustvovali gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, njezin zamjenik Stipe Bosotin, predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić, zamjenik načelnika Policijske postaje Vodice, Dujo Troskot, direktor komunalnog društva Leć Stanko Birin, Ivica Begić zapovjednik JVP Vodice i Marko Španja, zapovjednik DVD Vodice te voditelj gradskog Odsjeka komunalnog redarstva, Blagodar Španja .

djelomob1.jpg