Prosinac 04, 2017 4816

Grad je tražio 100 osoba

Program "Uredimo naše Vodice": Za čišćenje poljskih puteva odazvalo se 57 osoba

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U sklopu provedbe programa „Uredimo naše Vodice" za izvođenje javnih radova i aktiviranja nezaposlenih osoba Grad Vodice raspisao je natječaj za prijem 100 osoba na rok od šest mjeseci. Prijavilo se 57 građana koji će početi raditi tijekom prosinca, a primat će 2600 kuna plaće, osigurana im je i božićnica od 1200 kuna te dar od 500 kuna po djetetu mlađem od 15 godina. Program financira Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Prema informacijama koje smo dobili od Marsela Mitrovića-Matića zaposlene osobe radit će prvenstveno na uređenju i čišćenju poljskih i protupožarnih puteva, a sve s ciljem bolje protupožarne zaštite

- U tu svrhu za osobe koje će raditi na izvođenju javnih radova naručili smo šivanje radnih kombinezona, a nabavili smo i radne strojeve, pile, kosilice koje će financirati Grad Vodice. Osobe koje će raditi sa strojevima morat će proći tečaj obuke, a u svakoj grupi bit će jedna osoba koja će morati završiti tečaj Prve pomoći. Obuku financira Hrvatski zavod za zapošljavanje – rekao nam je Marselo Mitrović-Matić, viši stručni suradnik Grada Vodica za društvene djelatnosti i opće poslove

Nakon što Grad potpiše ugovore s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, sa svakom osobom posebno potpisat će se ugovor za izvođenje Javnih radova.
Spomenimo kako je nezaposlene osobe za izvođenje javnih radova pozvala vodička ispostava HZZ-a, a oni koji su odbili raditi na čišćenju protupožarnih puteva za to neće snositi nikakve sankcije.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 13:51
djelomob1.jpg