Prosinac 15, 2017 2587

Predstavljen projekt "Aktivna Hrvatska" za slijedeću godinu: Kao i protekle dvije godine krajem svibnja Grad Vodice će biti jedan od domaćina

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

''Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović pozdravlja nastavak projekta Aktivna Hrvatska. Tjelesna aktivnost i briga za vlastito zdravlje trebali bi nam svima biti visoko na listi prioriteta. Iznimno je važno da svi zajedno radimo na aktivnijoj Hrvatskoj jer je to jedini način da popravimo loše statistike i mlađim generacijama osiguramo zdravije sutra!» – izjavio je doc.dr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik Predsjednice RH za zdravstvo i sport.

 

Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska u sezoni 2018. pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović predstavlja brojne novitete. Počinjemo s Mentalnim treningom 11. siječnju u Zagrebu s temom motivacije. Donja Stubica u veljači prvi je trening tima Kineziološkog fakulteta, Biotreninga i Definicija hrane. Vukovar educiramo u ožujku, Karlovac u travnju, u Vodicama vježbamo krajem svibnja, a uz Mentalni trening u Dubrovniku u lipnju. Spas od ljetnih vrućina pronaći ćemo u srpnju u Gospiću, kolovoz je rezerviran za Šibenik i trening Pilatesa uz Asju Petersen. Finale će biti u Splitu na Prokurativama u rujnu, dok će posljednji trening u 2018. biti yoga Sandre Petre Pintarić na platou Gradec u Zagrebu. Tim AH čine kineziolozi Ivan Antunović, Anja Bijelić, Lukrecija Dragić, Borna Butijer, Goran Kontić i Marin Ivančić. Focus Point treing će predstaviti Asja Petersen, a yogu Sandra Petra Pintarić. Ambasadorice i voditeljice su Darija Mikulandra Žanetić i Renata Sopek.

"Trebali bismo biti zabrinuti. Više od 65% Hrvata ne vježba ili to čini vrlo rijetko. Projektom Aktivna Hrvatska želimo to promijeniti, želimo motivirati naciju da bude aktivnija, a time sretnija, zadovoljnija i zdravija!" – izjavio je dekan KIF-a Tomislav Krističević.

Novitet 2018. godine je nova edukativna emisija Aktivna Hrvatska koja se od siječnja četiri puta mjesečno prikazuje na Sportskoj TV. Ovaj projekt održava se uz podršku partnera koji će i u novoj sezoni darivati vježbače. S nama su NIVEA, Decathlon, Merkur osiguranje, Mivela – Voda Vašeg srca, Falkensteiner hotel&spa Iadera. Naši su medijski partneri Otvoreni radio, Jutarnji list, Gloria, Men's Helath, Lijepa&Aktivna, Dnevnik.hr, Presscut i Sportska TV.

Rizk Casino Bonus

"Prema podacima iz istraživanja Hrvatske zdravstvene ankete za razdoblje 2014.-2015., u Hrvatskoj 52,9 posto ispitanika vježba manje od 60 minuta tjedno, dok ih 59,6 posto ukupno hoda manje od 30 minuta tijekom uobičajenog dana!''-izjavila je dr.sc. Iva Pejnović Franelić iz Hrvatske liječničke komore, partnera projekta te dodala: "Po drugi se puta uključujemo u projekt sa željom da osvijestimo važnost tjelesne aktivnosti, ali i vlastitog ulaganja u zdravlje!".

Premalo se bavimo sami sa sobom, ne slušamo vlastito tijelo, a na puno toga možemo utjecati sami. Vježbajte s nama, poslušajte predavanja i educirajmo se zajedno kako bismo kvalitetu vlastitog života podigli na jednu višu razinu. Ne zaboravimo, ljudsko je tijelo stvoreno za kretanje, a umom možemo raditi čuda! Prijavite se za treninge putem službene web stranice www.aktivnahrvatska.hr.

Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Prosinac 2017 13:43
djelomob1.jpg