Prosinac 17, 2017 5330

Osnovan prvi „ženski“ Pétanque klub Vodice

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Vodičanke su osnovale drugi Petanque klub u Šibensko-kninskoj županiji na osnivačkoj sjednici koja je večeras održana u prostorijama Kluba umirovljenika.

U nazočnosti gostiju iz Šibenika iz Petanque kluba Dalmatino, gospode Milana Gnjidića i Gorana Grguričina, Vodičanke su izabrale i svoje vodstvo. Prva predsjednica u Petanque kluba Vodice postala je gospođa Lidija Bulat, dopredsjednica Kristina Vukošić Popov, a za tajnicu Kluba izabrana je Nina Kovak.

Francuska vrsta boćanja zove se Petanque, igra se malim boćama promjera oko 7 cemtimetara, teške su 80 dkg i pune su. Gotovo da su u prtljažniku svakog automobila u Francuskoj. Petanque se igra na raznim vrstama terena, u parkovima, po kamenčićima, gdje god se stigne. Za petanque su potrebne posebne metalne lopte i pješčana površinu za igru. Svaki igrač pokušava baciti svoju loptu najbliže ciljnoj lopti. Danas je to vrlo popularan sport koji se igra u više od stotinu zemalja, a vole ga jednako i mladi i stari. Petanque igraju i žene i muškarci od 9 do 99 godina, a imat ćemo ga priliku gledati na Olimpijskim igrama 2024.godine.

Ukoliko imate dragi sugrađani želje i motiva kako biste na jedan zdrav način proveli svoje slobodno vrijeme i uključili se u rad kluba ili postali sportaš – natjecatelj, Petanque klub Vodice Vas s nestrpljenjem očekuje, poručila je predsjednica Lidija Bulat s večerašnje osnivačke skupštine.

djelomob1.jpg