Siječanj 02, 2018 2556 Šibenik meteo

Nastavak tjedna donosi nam promjenljivo i nestabilno vrijeme

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prvo ovogodišnje pogoršanje vremena u sklopu frontalnog prolaza koje nas je uz grmljavinske pljuskove glavninom zahvatilo sinoć širem području županije je donijelo od 6 do 17 litara kiše po metru četvornome.

Jutros na našem području prevladava pretežno oblačno vrijeme, a uz slab vjetar sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka se kreću od 4 do 8 u zaleđu i od 8 do 11°C uz obalu.

U nastavku dana naoblaka će se nastaviti raskidati pa će od sredine dana biti i dužih sunčanih razdoblja. Puhati će slaba bura i sjeverozapadnjak uz temperature zraka 4 do 8 uz obalu i od 0 do 7°C u zaleđu. Naredna noć i sutrašnje jutro donijeti će niske temperature zraka osobito u kotlinama zaleđa gdje se mogu spustiti i do -4, dok će se uz obalu i u ostatku županije kretati od 0 do 4°C

Kako će se naši krajevi naći na granici visokog tlaka koje će dominirati nad Sredozemljom i ciklona koje će zadržavati nad sjeverom kontinenta nestabilno i promjenljivo i iznadprosjeka toplo vrijeme obilježiti će nastavak tjedna.

Sutra nakon hladnog jutra i pretežnog sunčanog vremena u drugom dijelu dana ponovno će doći do porasta naoblake, a navečer se očekuje i slaba kiša. Slabu buru i sjeverozapadnjak u drugom dijelu dana zamjeniti će slabo jugo i levanat, a temperature zraka dosegnuti će maksimalne vrijednosti od 11°C.

Izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja uz povremene slabe pljuskove tijekom petka i subote prevladavati će u preostalom dijelu tjedna. Puhati će slabo do umjereno, za vikend i umjereno jako jugo uz iznadprosjeka visoke temperature zraka za ovo doba godine koje će u danima vikenda dosegnuti 16°C.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Siječanj 2018 16:47
djelomob1.jpg