Siječanj 24, 2018 3813

Idući tjedan započinju radovi na rekonstrukciji obalne linije za potrebe otjecanja oborinskih voda

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Grad Vodice u proračunu za 2018 godinu osigurano je milijun i dvjesto pedeset tisuća kuna za rekonstrukciju obalne linije za potrebe otjecanja oborinskih voda. Slijedećeg tjedna započinju radovi na istoj i to na dvije pozicije u samom središtu grada Vodica kako bi se izgradio novi i širi koridor za odovod oborinskih voda koji se ulijeva u akvatorij ACI Marine. Budući da se radi o površinama koje su u vlasništvu Republike Hrvatske, Grad Vodice je za izvođenje radova zatražio i dobio suglasnost Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

- Tijekom prošle godine, Grad Vodice je pripremio svu potrebnu projektnu dokumentaciju i raspisao javni natječaj prema kojem je odabran izvođač radova, tvrtka Kovačević gradnja, pa sada mogu početi i sami radovi. Radi se o zahvatima koji će se izvoditi na dvije lokacije, jednoj u Ulici hrvatskih boraca i drugoj na vodičkom autobusnom kolodvoru, kojim bi se u većoj mjeri trebao riješiti problem poplavljivanja ove zone i šire gradske jezgre u vrijeme velikih kiša. Ukupna vrijednost procjenjuje se na više od pola milijuna kuna, a planirano je da radovi budu završeni za dva mjeseca. – saznajemo iz Gradske uprave

P1270980.JPG

Osim ovog projekta u pripremi je i projekt rekonstrukcije zarova u samom središtu Vodica, od Dulcina do Obale Ive Juričeva Cote kojim bi se trebalo dodatno spriječiti izlijevanje bujice i plavljenje Dulcina i okolnih površina.

Tags
djelomob1.jpg