Siječanj 29, 2018 3059 Ilustracija / Arhiva

Vikend akcija policije: Od 300 kontroliranih vozila više od dvije trećine u prekršaju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Šibenska policija na našem području provela je tijekom vikenda akciju kontrole i sankcioniranja takozvanih - „četiri glavne ubojice u prometu". Od 301 vozila, utvrđeno je 217 prekršaja od kojih 64 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, 44 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Ovom prilikom je utvrđeno još 8 prekršaja iz prometa i 68 ostalih prekršaja.

Tijekom ove akcije, u petak., 26. siječnja oko 20 sati u Drnišu 57-godišnjak je zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom VW Golf, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,34 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog.

Osim toga 28. siječnja oko 11,20 sati na autocesti A-1 kod odmorišta Prokljan zatečen je 47-godišnji ukrajinski državljanin da upravlja osobnim automobilom „Volkswagen" splitskih registarskih oznaka brzinom od 207,9 km/h. Vozaču je na mjestu prekršaja uručen prekršajni nalog.

Također u vrijeme ove pojačane akcije na našem području se dogodilo 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

I pored učestalih upozorenja vozačima, zabilježen je znatan broj prekršaja u prometu, stoga iz policije upozoravaju vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti, kao i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.

djelomob1.jpg