Veljača 05, 2018 2932 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Od sredine tjedna nestabilno uz kišu i grmljavinske pljuskove

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon jutrošnjeg mraza u kotlinama i pretežno sunčanog vremena u nastavku dana doći će do porasta uglavnom visoke prozirne naoblake. Puhati će slab vjetar sjevernih, u drugom dijelu dana jugozapadnih i zapadnih smjerova. Temperature zraka kretati će se od 7 do 11°C.

 

Sutra će prevladavati djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu, uglavnom u večernjim satima. Zapuhati će umjereno jugo, a temperature zraka će se kretati od 3 do 11°C.

U srijedu se očekuje glavnina ovotjednog pogoršanja vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove, a nestabilnosti će se produljiti i na prvi dio četvrtka. Puhati će umjereno jugo uz temperature zraka koje će se kretati od 7 do 10°C.

Ciklona će se u drugom dijelu četvrtka udaljiti od naših krajeva pa će nastupiti prolazna stabilizacija vremena uz raskidanje naoblake. Zapuhati će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperature zraka će se neznatno sniziti u odnosu na prethodne dane.

Već u petak se očekuje približavanje nove ciklone koja će se svojim središtem premještati južnije od naših krajeva pa će prevladavati vrijeme po škuroj buri, lokalno uz slabu kišu, u višem gorju uz susnježicu i snijeg. Temperature zraka kretati će se od 5 do 11°C.

Od nedjelje udaljavanjem ciklone i jačanjem grebena zapadnoeuropske anticiklone nastupiti će stabilizacija vremena uz raskidanje naoblake. Uz slabu do umjerenu buru temperature zraka će se kretati od 5 do 9°C.

Više informacija o vremenu saznajte na županijskom meteo portalu udruge Šibenik meteo

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Veljača 2018 12:47
djelomob1.jpg