Veljača 09, 2018 2234 Ilustracija / Pixabay

Unatoč najavljenoj akciji, trećina kontroliranih vozača u prekršaju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jučer, 8. veljače u vremenu od 12 do 18 sati na našem području je provedena ciljana preventivno-represivna ciljana akcija kroz pojačani nadzor i sankcioniranje nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika i korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Tijekom akcije je kontrolirano 299 vozila, kada je utvrđen 101 prekršaj, od kojih 99 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 2 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Od ukupno 99 prometnih prekršaja, njih 46 je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 5 zbog nepropisne brzine, 2 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i po 2 prekršaja zbog isteka vozačke dozvole i zbog vožnje bez upaljenih svjetala.

Statistički pokazatelji u odnosu na broj utvrđenih prekršaja, uzimajući u obzir činjenicu da je akcija trajala 6 sati i da je bila najavljena, upućuju da vozači na našem području nedovoljno poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te da je ova akcija uspješno provedena jer je osim represije, imala i značajan preventivan karakter, kako u odnosu na broj sankcioniranih, tako i u odnosu na broj kontroliranih vozača.

Policija i dalje upozorava sve sudionike u prometu, a posebno vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer samo tako doprinose osobnoj sigurnosti, kao i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu

djelomob1.jpg