Veljača 10, 2018 2737 ŠibenikIN Zrinka Magazin

Šibenski i županijski HDZ-ovci proslavili 28. obljetnicu osnivanja stranke

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U prepunom šibenskom kazalištu članovi Hrvatske demokratske zajednice iz Šibenika i cijele županije proslavili su 28. obljetnicu osnivanja stranke. Iako je bio najavljen, premijer Andrej Plenković nije se pojavio u Šibeniku, ali je tu zato bio glavni tajnik stranke i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Na proslavu je došao i ministar uprave Lovro Kuščević, državni tajnici Ivica Poljičak i Josipa Rimac, osnivači HDZ-a u Šibeniku, Nediljko Dujić, Ivana Maletić, Darko Milinović te brojni drugi članovi i simpatizeri stranke. – javlja portal ŠibenikIN

 

- Prenosim vam pozdrave predsjednika Vlade, ali posebno pozdravljam naše utemeljitelje na čelu s Božom Erlićem. Ostvarili smo dvije briljantne pobjede na izborima, iako nam nisu davali velike šanse. Mnogi su izazovi i dalje pred nama i o tome moramo voditi računa. Zašto baš mi u HDZ-u? Pa zato što smo mi najveća stožerna hrvatska stranka, koja je kralježnica Vlade, kralježnica vladajuće većine u Saboru i koja je najodgovornija, a usudio bih se reći, u ovom trenutku i jedina sposobna nositi rast, razvoj i držati stabilnost Hrvatske – rekao je Jandroković.

Napomenuo je kako je oporba u ozbiljnoj krizi.

- Tolikoj krizi da ni pomišljaju na preuzimanje države, a kamoli razmišljati o njenoj budućnosti. Razvile su se i nove političke opcije, ali one su protestne i teško da se na njih može ozbiljno računati u vođenju države. Ostajemo opet mi, kako je to bilo i početkom 90-ih godina. Od nas se traži razboritost, mudrost, a između nas čuvanje leđa i praštanje grešaka, jer smo odgovorni za ovaj narod i ovu državu. Budimo svjesni te odgovornosti, budimo razboriti i pokušajmo shvatiti zašto vodstvo stranke donosi određene odluke. Budimo kritični prema sebi i shvatimo da je vođenje države zahtjevan proces. Imamo gospodarski razvoj, imamo proračunski suficit po prvi put otkad je mjerenja, prvi put nakon 2004. porastao nam je kreditni rejting, imali smo najbolju turističku sezonu, povećali smo minimalne plaće – nabrojio je Jandroković

dsc2032.JPG

Predsjednik Sabora istakao je i kao postoje još brojni problemi u Hrvatskoj koje treba riješiti.

- Moramo početi s demografijom. Morat ćemo po obitelji imati više od dvoje djece, a to ćemo poticati raznim mjerama. Nadalje, otkad je hrvatske države, odnos sa Srbijom je kompleksan. Mi znamo što je bilo u Domovinskom ratu, neće oni nama govoriti što se dogodilo, jer se svi jako dobro sjećamo 90-ih. Ono o čemu će se razgovarati kada Vučić dođe u Zagreb je buduća suradnja – govorio je Jandroković u šibenskom kazalištu.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk istaknuo je kako je od samog osnivanja županije na vlasti uvijek bio HDZ.

dsc1953.JPG

- Biti će i dalje. Dobro smo radili, što su birači i prepoznali. Županija ide uzlazno. Tu je TLM, turistički projekti, povlačimo puno sredstava iz EU fondova, a posebno smo ponosni na upisivanje tvrđave sv. Nikole na popis kulturnih dobara UNESCO-a. Cijela večer mi ne bi bila dovoljna da nabrojim sve projekte koje smo ostvarili. Ne odustajemo od izgradnje nove bolnice, brze ceste Šibenik – Drniš - Knin, te centra kompetencije za aluminij – rekao je Pauk.

djelomob1.jpg