Veljača 12, 2018 2717 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Nestabilno uz povratak zime u prvom dijelu tjedna

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon vedre i tihe noći u kojoj su se temperature zraka u zaleđu spustile do -4, uz obalu lokalno i do -1 prvi jutarnji sati prolaze uz još pretežno sunčano vrijeme. Ciklona koja je već zahvatila zapadne i sjeverne krajeve zemlje pri čemu u središnjoj Istri, riječkom zaleđu i na sjeveru zemlje pada snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača od sredine dana približiti će se i našim krajevima pa se od sredine dana očekuje naoblačenje, a sa prvim večernjim satima i kiša. Kasno navečer lokalno može biti grmljavinskih pljuskova praćenih tučom, a oborine u zaleđu, osobito na širem kninskom području postupno će prelaziti u susnježicu i snijeg kojeg tijekom naredne noći može biti i u nižim predjelima.

Zapuhati će slabo jugo koje će prema večeri okretati na levanat, a na zapadu i sjeveru županije na buru i levanat. Kasno navečer prolazom frontalnog poremećaja vjetar će okrenuti na sjeverozapadne smjerove i buru. Temperature zraka će se kretati od 4 do 10 uz obalu, od 2 do 8 u zaleđu.

Sutra veći dio dana će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove, u zaleđu susnježicu i snijeg. Prema večeri oborine će postupno prestajati a naoblaka će se raskinuti. Puhati će umjerena do umjereno jaka bura, a temperature zraka će se kretati od 3 do 9 uz obalu, u zaleđu od -1 do 5°C.

U srijedu i u prvom dijelu četvrtka na vrijeme kod nas će rubno utjecati ciklona koja će se sa svojim središtem nalaziti nad Jonskim morem. Uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme oborine se ne očekuju, a zanimljivo je da će ova ciklona jugu zemlje donijeti slabe snježne oborine. Biti će hladno pa će se temperature zraka uz umjerenu buru kretati od 2 do 7 uz obalu, u zaleđu od -2 do 2°C.

U petak će jačanjem anticiklonalnog grebena nastupiti stabilizacija vremena uz pretežno sunčano, a u nedjelju djelomice do pretežno oblačno i suho vrijeme. Puhati će slab do umjerena bura i sjeverozapadnjak uz temperature zraka koje će se kretati od 1 do 14°C.

Više informacija na portalu Šibenik meteo

djelomob1.jpg