Veljača 19, 2018 3297 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Nestabilan i hladan tjedan prije polarnog udara

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uspostavljanjem anticiklone nad sjeverom i zapadom Europe otvorio se put hladnom zraku koji dolaskom nad toplo Sredozemlje inicira izraženu ciklonalnu aktivnost pa se u tjednu pred nama očekuju nepovoljne vremenske prilike uz dosta kiše, u zaleđu susnježice i snijega.

Nakon jučerašnjeg kišnog dana slične vremenske prilike nastaviti će se prema sadašnjim prognostičkim modelima sve do vikenda. Prevladavati će uglavnom oblačno vrijeme uz kišu, a u zaleđu susnježicu i snijeg kojeg nošenog burom nakratko može biti i uz obalu.

Puhati će slaba do umjerena bura koja će u srijedu prolazno pojačati na umjereno jaku, a na jugu županije vjetar će okrenuti na levanat, a na otvorenom moru i jugo. Uz sjeverne, a od sredine tjedna i istočne vjetrove zadržavati će se prohladno vrijeme uz temperature zraka od 3 do 8 uz obalu, odnosno od -1 do 5°C u zaleđu.

U danima vikenda očekuje se prolazna stabilizacija vremena uz slabljenje ciklone, a uz buru oborine će prestati uz raskidanje naoblake. Temperature zraka će biti u manjem porastu ali već krajem vikenda sa sjevera kontineta Jadranu će se približiti hladna polarna fronta sa kojom će nastupiti jače zahlađenje i najhladniji dio ove zime.

Više informacija na portalu Šibenik meteo

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Veljača 2018 20:46
djelomob1.jpg