Veljača 28, 2018 3178 Šibenik meteo

U četvrtak prvi val oborina u obliku susnježice i snijega

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Val hladnoće koji je jutros dosegnuo vrhunac na našem području od sutra će postupno popuštati jer se našim krajevima približava novo pogoršanje vremena uz oborine i zatopljenje.

Prvi val oborina koji se očekuje već ujutro i uz obalu će biti vrlo vjerojatno u obliku susnježice i snijega jer će prvi oborinski val stići na još rashlađeni zrak, a pogodovati će i negativne temperature zraka na plohi od 850hPa koje bi tek u ranim popodnevnim satima trebale prijeći u pozitivu. Za razliku od prethodnog snijega koji je bio smrznut i zrnat sutrašnji bi trebao biti krupnih pahulja i mokar, a vrlo vjerojatno je moguća i nova akumulacija snježnog pokrivača, osobito u zaleđu.

Oborine će postupno u kišu prijeći prvo na obali, a do večeri i u većem dijelu županije. Nakon bure tijekom jutra vjetar će okrenuti na slab levanat i jugo, od sredine dana uz obalu i na moru će jugo jačati na umjereno do umjereno jako.

I ove noći temperature zraka će se spustiti u minus ali kako će noć biti oblačna neće biti ekstreme kao prethodne. Uz obalu će se kretati od 0 do -3, u zaleđu od -3 do -8°C. Tijekom dana temperature zraka će biti u porastu i kretati će se od 1 do 5 uz obalu i od -3 do 2°C u zaleđu.

snowvsrain_028.png

djelomob1.jpg