Veljača 28, 2018 2444

Lokalnoj akcijskog grupi u ribarstvu Galeb odobreno 16.16 milijuna kuna za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede je u okviru provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske donijela odluku o odobrenju Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a „Galeb". Temeljem ove odluke dodijeljena je javna potpora u najvišem iznosu od 16.16 milijuna kuna od čega 13.7 milijuna kuna iz proračuna Europske unije a 2.4 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Provedbom Lokalne razvojne strategije u ribarstvu omogućiti će se sufinanciranje projekata lokalnih korisnika na području Gradova Vodice i Skradin te Općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac.

Važno je pritom napomenuti da projekti trebaju doprinijeti:
• Jačanju gospodarskog sektora i konkurentnosti ribarstva i akvakulture
• Promociji i održivom korištenju ribarske i maritimne baštine
• Zaštita mora, podmorja i priobalja te podizanje svijesti o očuvanju morskog okoliša
• Jačanju kapaciteta LAGUR-a Galeb za poticanje održivog razvoja ribarstvenog područja

Tijekom ožujka 2018. godine održati ćemo 6 predstavljanja ove strategije s pripadajućim natječajima i primjerima projekata. Pozivamo stoga ribare, gospodarske subjekte u području ribarstva, turizma , brodogradnje, ugostiteljstva, turističke zajednice, javni sektor, organizacije civilnog društva, ustanove u kulturi, obrazovanju i zaštiti okoliša da se odazovu i informiraju o mogućnostima sufinanciranja svojih projekata. - poručili su iz LAGURA Galeb

Rspored održavanja radionica

Mjesto

Adresa

Datum

Vrijeme

Tribunj

Kulturni centar Tribunj

5. ožujka

10:00h

Vodice

Mala Gradska vijećnica Grada Vodica

7. ožujka

11:00h

Murter

Narodna knjižnica i čitaonica

9. ožujka

11:00h

Jezera

Kulturno-Pastoralni Centar Baganelovica

12. ožujka

11:00h

Pirovac

Kino sala Pirovac

13. ožujka

11:00h

Skradin

Gradska vijećnica Grada Skradina

14. ožujka

11:00h

Više informacija o radionicama na 091/604-5977 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

LAGUR Galeb predstavlja poseban oblik neprofitne organizacije specijalizirane za područje ribarstva, prerade ribe i akvakulture. Udrugu predstavlja partnerstvo gospodarskog, javnog i civilnog sektora a osnovana je u svibnju 2016. godine. LAGUR Galeb po decentraliziranom modelu „spušta" sredstva za lokalne dionike, povezuje ribarski zanat s turizmom, inovacijama, znanošću i kulturnom baštinom.

Udruga je osnovana da potiče investicije i doprinosi održivom razvoju ribarstva i ribarstvenog područja. LAGUR Galeb kojeg možemo nazvati i „Europskom inicijativom u ribarstvu" ima potencijal postati „rasadnik ideja" koje mogu postati inovativni proizvodi i usluge te nova radna mjesta.

Za sve dodatne informacije i savjete o državnim potporama i natječajima možete nas posjetiti u našem uredu, na poluotoku u Tribunju na adresi Badnje 1 (bivša Općina Tribunj). Aktualne novosti i informacije o udruzi mogu se pronaći se pronaći na http://www.lagur-galeb.hr

te na

www.facebook.com/lagurgaleb

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Ožujak 2018 10:26
djelomob1.jpg