Ožujak 08, 2018 5085

Optimizam na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jučer je u Berlinu otvoren najveći svjetski turistički sajam ITB, na kojemu svoju turističku ponudu u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice predstavlja i Turistička zajednica Šibensko kninske županije, zajedno s TZ Grada Vodica i Javnom ustanovom NP „Krka".

Osim novog vizualnog identiteta brošure Dalmatia Šibenik, predstavljene su i brošure Camping, Nautical Paradise, Explore Dalmatia Šibenik on bike, te promotivni filmovi o ljepotama naše županije, koji će se prikazivati tijekom trajanja sajma na displayu u sklopu štanda.

ITB Berlin predstavlja vodeći svjetski sajam turističke industrije koji se ove godine održava u 52. izdanju u periodu od 7. do 11. ožujka. Na sajmu se predstavlja više od 180 zemalja svijeta s 5 kontinenata, a tijekom održavanja ga posjeti više od 150.000 posjetitelja. Procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni 7 milijardi eura.

IMG_8964.JPG

Ova najznačajnija B2B platforma je odlična prilika za susrete poslovnih partnera, obzirom na činjenicu da na njoj sudjeluju svi vodeći svjetski touroperatori i eminentne turističke kompanije. Brojne poslovne razgovore na prostoru TZŽ Šibensko - kninske rezervirali su i predstavnici naših hotelskih kuća, te su svoju ponudu postojećim i potencijalnim partnerima predstavili hoteli Olympia, Punta, Borovnik, AmadriaPark ( Solaris ), Vrata Krke, Etnoland. Tako su već prvog dana sajma naši gospodarstvenici uspješno odradili sastanke sa svojim partnerima, te su najave za sezonu obećavajuće. Vjerujemo da će sljedeća dva dana poslovnih susreta biti još uspješnija.

Tijekom prvoga dana sajma veliki je interes izazvao upravo novi koncept i kreativno rješenje nastupa HTZ-a na turističkim sajmovima. Riječ je o radu „Povezivanje raznolikost i otvorenost", tima Grupa + Arhikultura (Tihana Taraba, Filip Despot, Tvrtko Topić).

Na sajmu ITB uz našu i Hrvatsku turističku zajednicu svoju ponudu predstavlja i 20 suizlagača: TZŽ Splitsko-dalmatinske, TZŽ Dubrovačko neretvanske, TZ Grada Zagreba, TZO Ston, Croatia Airlines, ID Riva, Katarina line, Valamar, Maistra, Perfecta Travel, Aronda Adriana Travel, Aminess (Laguna Novigrad), Plava Laguna, Abacus Tours, Crvena Luka, Liburnia Riviera hotels (Remisens), Sunčani Hvar, The Yachting Club, Arena H

IMG_8957.JPG

djelomob1.jpg