Ožujak 21, 2018 3376

Potpisani ugovori: Županija s 200.000,00 kuna financira sanaciju obale u Prvić Luci

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Župan Goran Pauk zaključio je danas s predstavnicima gradova: Šibenik, Vodice i Skradin, te s predstavnicima općina: Bilice, Pirovac, Tribunj, Tisno, Primošten i Murter-Kornati, sporazume o zajedničkom financiranju sanacija pomorskog dobra.

 

Potreba sanacije pomorskog dobra nastala je uslijed izvanrednih događaja u 2018. godini, a sredstva za sanaciju, ukupno 1.500.000,00 kuna, osigurana su u proračunu Šibensko-kninske županije.

„Županija vodi brigu o sanaciji pomorskog dobra u vanlučkom području, stradalom uslijed izvanrednih događaja kojima smo svjedočili nedavno. Na temelju zahtjeva i potreba iskazanih od strane gradova i općina donijeli smo odluku o sanaciji pomorskog dobra na području tri grada i šest općina. Iznosom od ukupno milijun i pol kuna sanirat će se obalni putovi, uvale, plaže i šetnice u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji.", kazao je župan Goran Pauk prilikom zaključivanja sporazuma s predstavnicima gradova i općina.

Županija će tako, s po 100.000,00 kuna, sanirati šetnicu na otoku Kapriju i obalne putove u uvalama Muna i Koromašna na otoku Žirju, a s po 200.000,00 kuna sanirat će se obala u Prvić Luci i obala Male jaruge s manipulativnim platoom u Skradinu.
U Općini Bilice će se, sa 150.000,00 kuna, sanirati šetnice od Kesine kule prema Lučevoj punti, dio rive u Uvali Stubalj kao i plaža u Uvali Vrulje.

Potp4.JPG

Za sanaciju Stare rive u Pirovcu, primoštenske šetnice na predjelu Velika Raduča - Bilo i dijela obale na plaži Zamalin u Tribunju, izdvojeno je također po 150.000,00 kuna.
Istim iznosom Županija će financirati sanaciju obalnog kameno-betonskog zida na lokaciji Istočna gomilica – Obala Mile Marače u Tisnom i predio Luka u Općini Murter-Kornati, od Barenove ulice, zaključno s Despensirovom ulicom.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 21 Ožujak 2018 15:47
djelomob1.jpg