Ožujak 25, 2018 4356

Prosvjed u Zagrebu: Među prosvjednicima i Vodičani koji se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Jučer je održan prosvjed protiv Istanbulske konvencije u centru Zagreba. Među mnogobrojnim prosvjednicima bili su i Vodičani, a svoje dojmove o prosvjedu preniijela nam je Marija Friedrich, vjeroučiteljica. Njezin tekst pročitajte ispod

 

IMG_20180324_1312511.jpg

Autobus iz Šibenika i Vodica krenuo je u subotu 24. ožujka u sam osvit zore. Namjera je jasna: mirnim prosvjedom poslati nedvosmislenu poruku: ne slažemo s nametanjem bilo kakve ideologije! Pa makar nam se nameće u najfinijim rukavicama. Jer upravo te fine rukavice prijete da unište krvlju stečen suverenitet hrvatskog naroda.

Iako vidimo da je ovdje došlo do negiranja zdravog razuma i zanemarivanja najmodernijih znanstvenih činjenica, svjesni smo da je ovo ponajprije duhovni boj. Zato smo ovo putovanje započeli molitvom. S njom ćemo i nastaviti.

Prosvjednici su se okupili na Trgu žrtava fašizma te krenuli na Trg bana Jelačića. Taj hod je bio popraćen domoljubnim i duhovnim pjesmama. A da oni koji žele manipulirati našim narodom nikad nisu siti, pokazuje i najnovija laž koju serviraju gotovo u svim medijima. Naime, Trg bana Jelačića je bio pun što snimke dokazuju, a mediji nam prenose da je bilo 5.000 prosvjednika. Inače, broj okupljenih na prosvjedima se u pravilu računa 4 po kvadratnom metru. Trg Bana Jelačića, ne računajući isto tako punu Jurišićevu, ima 1,2 hektara, tako da na njega stane 48.000 ljudi... Valjda, kao što premijer misli da mi Hrvati ne znamo čitati, neki misle da ne znamo ni računati.

Prosvjednicima su se obratile četiri žene: Marija Petrićević, Marija Burazer, Marija Lukačin i Gordana Turić. Zar su one za nasilje nad njima samima?

Gospođa Petričević naglasila je da ne želi financirati žene koje se predstavljaju kao „zaštitnice žena", a vrijeđaju i etiketiraju sve žene koje misle drugačije od njih.

Gospođa Burazer prozvala je premijera zbog zavaravanja hrvatskog naroda jer „interpretativna izjava ne mijenja pravni učinak ratifikacije. U članku 78. Konvencije jasno piše da su rezerve moguće samo za točno pobrojane članke, pa tako nisu dopuštene za ideološke odredbe o "rodu kao društvenom konstruktu odvojenom od spola", obvezu financiranja organizacija civilnog društva ili proizvoljni nadzor odbora GREVIO nad Vladom i državom koja konvenciju ratificira." Također je iznijela primjer kako je u listopadu 2017. Savezni ustavni sud Njemačke presudio je da parlament (Bundestag) do kraja 2018. mora donijeti zakon koji omogućuje upis i "trećeg spola" u rodni list.

IMG_20180324_1111166.jpg

Dok je gđa Lukačin istaknula: „Istanbulska konvencija nedemokratski, nepošteno, na mala vrata, skrivajući se iza žrtava zlostavljanja u hrvatske zakone, obrazovanje, sportska društva, kulturu, vjerske zajednice uvodi rodnu ideologiju. Konvencija prisiljava cijelo hrvatsko društvo da pod prijetnjom optužbi za diskriminaciju „ispovjeda" rodnu teoriju kao obaveznu istinu."

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 25 Ožujak 2018 19:56
djelomob1.jpg