Rujan 07, 2015 2179

Na jako zahtjevnom i teškom MTB maratonu u Italiji, Vodičanin Marko Fržop ostvario odličan rezultat

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U subotu je u Dolomitima u istočnim Alpama u Italiji održan MTB maraton 3Epic, na stazi dužine 85km i visinske razlike 3700m koja je prolazila kroz nacionalni park Tree cime di Laveredo

Utrka se odvijala po jako teškim vremenskim uvjetima, jakoj kiši i niskoj temperaturi koja je na najvišim dijelovima utrke (2500m) iznosila svega 3°

Na utrci je sudjelovalo preko 3000 sudionika a među njima i Vodičanin Marko Fržop koji je na kraju utrku završio na odličnom 31. mjestu i 14. u kategoriji elite.

- Utrka je bila jako teška a usponi su najveći koje sam do sada vozio, po preko 1000m visinske u komadu kazao je Marko te naglasio kako zbog hladnoće na velikoj visini nije uopće osjećao ruke te ni sam ne zna kako je pri toj hladnoći uspio kočiti i upravljati biciklom.

 

- Zadnji spust od 1500 m spuštanja u komadu po jako teškom terenu sam jedva preživio, dao sam svaki atom snage svoje i mogu slobodno reči da je ovo najbolje odvožena utrka u mojoj karijeri a i rezultat isto tako s obzirom na konkurenciju!

Ja sam zadovoljan iako mislim da je moglo malo bolje, ali to je ono sto me tjera da još više treniram i popravljam svoje rezultate!

Sad slijedi zasluženi odmor nekoliko dana jer me svaki dio tijela boli a zatim pripreme za još dva preostala maratona ovu sezonu!

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Rujan 2015 15:57
djelomob1.jpg