Rujan 29, 2015 2603 BBK Orlov krug BBK Orlov krug

Ivica Mesarić prvi hrvatski veteran na postolju ovog maratona

Tri medalje za Orlove na najpoznatijem XC maratonu Parenzani

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Rijetko jaka inozemna konkurencija dopusti da se hrvatski vozači penju na postolje na našem najtežem i najpoznatijem xc maratonu, Parenzani.

Ipak ove godine Ivici Mesariću to je uspjelo čak dva puta. Najprije je u teškim i blatnjavim uvjetima u prve dvije etape koje su se bodovale zajedno osvojio treće mjesto u konkurenciji Mastera A, a potom je isti uspjeh ponovio i na velikom maratonu, trećeg dana natjecanja.

Mesa je na cilj, nakon 74 kilometra i 2100 metara penjanja stigao kao treći master A i postao prvi hrvatski veteran ikad koji se popeo na postolje ovog prestižnog maratona.

Vrijedi istaknuti i uspjeh Roka Fržopa koji je prva dana završio kao pobjednik u kategoriji kadeta, dok je na Parenzani imao tehničkih problema.

 

Na prve dvije etape nastupili su i Antonio Barišić (šesti master A), Kristijan Grabić (14.master A), i Joško Fržop (12.master A), i Josip Toljan (27.mj rekreativci).

Na samoj Parenzani Carlo Petković osvojio je osamnaesto mjesto u kategoriji elite, Tonko Juras osvojio je šesto mjesto među veteranima A, Antonio Barišić bio je petnaesti, a Bepo Poljičak 31. u istoj kategoriji.

Josip Toljan osvojio je 44.mjesto među rekreativcima, Joško Fržop bio je 22. među masterima B, a Ante Saratlija 18.među masterima C.

Ove godine na Parenzani je nastupilo više od 400 vozača iz desetak europskih zemalja.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 29 Rujan 2015 13:07
djelomob1.jpg