05 Pro 2017 Biker.hr
    1402

Najtrofejniji mladi biciklist u povijesti Hrvatske - Roko Fržop ukupni je pobjednik pete utrke XC zimska liga Dalmacije održane u Šibeniku

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Prosinac 2017 10:04

Biciklistički klub Fortica u suradnji s Društvom za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac, Tvrđava kulture i drugim podupirateljima u nedjelju je u srcu Šibenika priredio pravi spektakl. Naime, maraton utrka XCM Barone 2017. vozila se na itekako atraktivnoj i poprilično zahtjevnoj stazi dužine 23 kilometara koja je završavala na obnovljenoj tvrđavi Barone u Šibeniku!


Petu utrku ovogodišnje XC zimske lige Dalmacije ponovno je pohodio izniman broj natjecatelja iz brojnih klubova, a najbolje vrijeme postavio je mladi Fržop koji je za konukrenciju bio neuhvatljiv.
Iako većina biciklista u ovom periodu taktizira i ne forsira rezultate pod svaku cijenu, Fržopova pobjeda itekako je značajna. U Šibeniku se naime pojavila "krema" dalmatinskog brdskog biciklizma s kojom se Fržop s lakoćom obračunao. – piše portal Biker.hr

Za utrku u Šibeniku ukupno je bio prijavljeno 167 natjecateljica i natjecatelja od kojih je većina utrku i završila. Osim Roka Fržopa odličan uspjeh ostvarili su u svojim kategorijiama i drugi biciklisti BBK Orlov kruga

U kategoriji 16-20 pobjedu je naravno odnio Roko Fržop (BBK Orlov krug) međutim odličan nastup ostvario je i domaći Kristijan Budimir (BK Fortica). Lovro Matek (BK Zadar) morao se zadovoljiti najnižim mjestom na postolju.

Antonio Barać (BBK Orlov krug) pobjedu je odnio u kategoriji 20-30 godina, a u istoj kategoriji Ivica Bašić (BK Kamešnica) i Marko Pehar (BK Adrion Oros) osvojii su drugo i treće mjesto sa minimalnim zaostacima.

24301044_10213624752668986_5606138697453484077_n.jpg

Tonko Juras (BBK Orlov krug) pobjedu je očekivano odnio u kategoriji 30-40 godina, a odličan nastup osigurao mu je i treće mjesto u ukupnom poretku. Drugoplasirani Ivan Brčić (BK Kamešnica) i Danijel Čogelja (BK Fortica) uspjeli su se popesti na postolje, ali i za Jurasom zaostati 2 odnosno 3 minute. Njihova je kategorija ujedno bila i najbrojnija jer je u cilj ušlo čak 47 natjecatelja.

Doajen brdskog biciklizma u Dalmaciji, Ivica Mesarić (BBK Orlov krug) ponovno je odvozio odličnu utrku. Naime, Mesarić je u svojoj kategoriji, 40-50 godina, odnio uvjerljivu pobjedu i u ukupnom poretku zauzeo drugo mjesto. Njegova prednost u odnosu na izravne konkurente u kategoriji bila je veća od 4 odnosno 5 minuta, ali unatoč silnoj želji mladom se Fržopu ovoga puta nije mogao približiti.

Valja naglasiti kako je i ovu utrku XC zimske lige Dalmacije, uz mnogobrojne natjecatelje i odličnu stazu, obilježila i odlična atmosfera koja se, po već iskušanom receptu, protegnula i na druženje nakon utrke.

Photo: Denis Peroš / Izvor: Biker.hr

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica