Travanj 10, 2020
Infovodice

Infovodice

Jutros smo na mjesnom groblju "ispratili" našeg dragog Gustu. Zamoljeni smo od obitelji Juričev-Barbin da u njihovo ime putem našeg portala zahvalimo svima koji su im u Velikom tjednu u kojem se nalazimo, i trenucima preteške  nesreće koja ih je zadesila, svojom sućuti iskazanom na sve moguće načine, molitvama i prolivenim suzama pomogli da se lakše nose sa svojom nemjerljivom boli.

Zbog trenutne izvanredne epidemiološke situacije nastale zbog pojave koronavirusa (COVID-19) u cijeloj zemlji potrebno je poduzimati efikasne mjere radi sprječavanja širenja koronavirusa  u okviru čega se prilagodio i rad Gradskog vijeća Grada Vodica, te će se sljedeća sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica održati elektroničkim putem, a sve sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja („Narodne novine“ broj 32/20).

Iz županijskog Stožera civilne zaštite javljaju da na dan 9. travnja 2020. godine oboljelo je ukupno 57 osoba od COVID-19. Od ukupnog broja oboljelih po gradovima i općinama su: 

S obzirom na poveći broj upita vezanih za postavljanje baznih stanica na području Grada Vodica, ovim priopćenjem Grad Vodice pojašnjava zakonsku regulativu i proceduru postavljanja i puštanja u rad istih. Priopćenje pročitajte ispod

Ukupno devet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata, od čega su dvije osobe zdravstveni djelatnici kninske bolnice, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. S današnjim danom ukupan broj oboljelih je 57.

Tijekom veljače i ožujka ove godine na području Policijske uprave šibensko-kninske zabilježeno je 155 požara na otvorenom prostoru, a samo u protekla 24 sata čak 10 takvih. Kako javljaju iz šibenske policije, tome doprinosi i činjenica da ovo vrijeme toplijih dana građani koriste za obavljanje radova na otvorenom pa tako i spaljivanje trave i korova na poljoprivrednim i drugim površinama, što dovodi do požara, a k tome i znatnih materijalnih troškova oko gašenja požara i nastale štete.

Na početku koordinator manifestacije Marko Juričev Martinčev rezimirao je sva događanja održana kroz dosadašnjih 5 dana, počevši od prvoga dana manifestacija, subote uoči blagdana Cvjetnice, 4. travnja.

Pred nama kršćanima su najsvetiji dani i proslava najvećega i najuzvišenijega otajstva naše kršćanske vjere. 
U svetom trodnevlju – V. ćetvrtak, V. Petak i V. subota-  i proslavi Uskrsa slavimo: Kristovo otajstvo njegove muke, smrti na križu i slavnoga uskrsnuća po kojima nam je darovano otkupljenje i spasenje. 

U top temama u zadnjim vremenima, uz koronavirus našla se i 5G mreža. Svijet i društvene mreže razglabaju o raznim dezinformacijama i neprovjerenim teorijama povezujući jedno s drugim. Činjenica je da nas je korona sve pomalo smela pa su se slične špekulacije našle i u našem gradu. 

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, jučer je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je informaciju o novom radnom vremenu trgovina.

Stranica 1 od 1176

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close